September 16, 2009

Macarons take 2!

Här är mitt andra försök att göra macarons! Den rosa smeten blev lite fast, men den blåa blev lagom så att den rann ut fint och blev hyfsat slät. Jag får nog försöka några gånger till för att bli riktigt nöjd. De är iallafall fyllda med vit choklad, grädde, hallon respektive vit choklad, grädde och blåbär (denna skar sig för övrigt och fick åka i soporna sen, tror det var lite mycket vätska i de frysta blåbären). Goda var de hursomhelst!

Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 13, 2009

Födelsedagscupcakes!

Igår hade jag en beställning på cupcakes till en arbetskamrats sons födelsedag! De ville ha båda stora och små cupcakes i choklad, vanilj och blåbär. Nu fick jag en ursäkt att använda en del av de 6 liter blåbär jag nu har i frysen.. inte för att jag tror att det är ett problem att göra slut på dem. Börjar bli lite trött på att alltid använda samma blomutstickare och färger på frostingen. Snart är det dags för en beställning på kakburken tror jag!


Stora chokladcupcakes med vanilla buttercream frosting och creamcheesefrosting
Minicupcakes, blåbär med creamcheesefrosting till vänster och vanilj med chokladfrosting till höger

Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 12, 2009

Macarons!

Mitt första försök att baka macarons blev faktiskt ganska lyckat! Jag har velat testa förut men aldrig fått tummen ur eftersom det verkar så avancerat, och vart man än läser om dem så står det om olika sätt man kan misslyckas. Fyllningen blev hemmagjord lemoncurd. Jag gjorde några med chokladfyllning också, men de blev inte lika goda. Jag hade velat ha en starkare gul färg på dem, men man kan väl inte få allt antar jag..Macaron med lemoncurd överst & med chokladfyllning nederstShare to Facebook Share to Twitter Pin This

September 8, 2009

Red Velvet!

Jag tycker att Red Velvet Cupcakes är så himla fina att se på, men jag ville testa om de var lika goda också. De var inte så fantastiska som alla säger anser jag, men många andra tyckte om dem. Jag använde matolja istället för raps/solrosolja som det står i receptet, men jag vet inte om det gör någon skillnad. Här är de iallafall tillsammans med en chai/chokladcupcake:


Red velvet minicupcake högst upp & chai/chokladminicupcake längst ner

Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 6, 2009

Björnbär!

För ett par veckor sen blev det minsann bärplockning. Man måste ju passa på när det är gratis, bär är ju ganska dyrt att köpa annars. Björnbär blev det, plockade 2,5 liter och rev mig på buskarna väldigt många gånger. I torsdags lyckades jag plocka 2 liter blåbär också, men jag har inte hunnit göra något av dem än.

Det blev iallafall bl.a. björnbärscupcakes till ett knytkalas! Jag utgick från ett recept från Krystina Castellas bok "Crazy about cupcakes" som egentligen innehöll blåbär, men det gick ju lika bra med vilka bär som helst.


Massa björnbär!

Smet


Redo för frosting!


Klar minicupcake med vaniljfrosting!
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 1, 2009

Lemon!

Jag gjorde egen lemoncurd häromdagen och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem, förutom att baka då såklart. Det blev citron/vaniljcupcakes med lemoncurdfyllning och lemon/creamcheesefrosting!


Nu har det bakats Red Velvet Cupcakes.. spännande!

Share to Facebook Share to Twitter Pin This