January 25, 2010

Coffee and nutella macarons!

Jag har blivit lite smått besatt av macarons och tycker att de är riktigt roliga att baka. De blir som någon slags utmaning, man vet aldrig hur det kommer gå! Dessutom är möjligheterna många vad gäller smaker, och man vill ju testa många på så kort tid som möjligt.

Jag fick lust att prova något med kaffe, och tänkte att nutella och choklad kunde passa som fyllning. Jag använde mig av samma
recept som förut och tillsatte en tesked espressopulver i smeten. Eftersom min mixer har gått sönder har jag använt en mandelkvarn för att mala mandeln. Jag tycker dock inte att den maler mandeln tillräckligt fint, så det blir väl till att inhandla en ny mixer. Riktigt goda var de iallafall!Klicka för större bild!


In English:

I've become quite obsessed with macarons and I enjoy making them so much! It's kind of like a challenge every time, you never know how they will turn out! There are also so many flavours to choose from, and I want to try as many as possible in as little time as possible.

I felt like making something with coffee flavour, and I thought that a filling with nutella and chocolate would be the perfect match. I used the same
recipe as last time and added 1 teaspoon espresso powder to the meringue. Since my mixer is broken I had to use an almond grinder which I think didn't grind the almonds fine enough. I guess I have to buy a new mixer. At least these macarons were very tasty!
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

4 comments:

 1. jag älska din macarons, drt är so perfekt, kaffe med choklad det äe ju bra kombination eller hur :) men jag måste köpa en ny burk nutella det tag slut precis idag hahah

  ReplyDelete
 2. mmm. jag blir så sugen!

  ReplyDelete
 3. dina macarons låter underbart goda! kaffe och nutella kan jag tänka mig är super ihop. :) riktigt perfekta blev de också!

  har du provat sälja dina bilder till nån mat- eller baktidning? du borde ju ha en egen spalt där du lägger ut recept och bilder!!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!