February 17, 2010

My first cake!

För ett par veckor sedan köpte jag min första bok om tårtor, "Dekorerade tårtor till fest" heter den på svenska. Jag blev så inspirerad till att börja göra tårtor och i helgen gjorde jag min allra första! Jag är faktiskt nöjd med resultatet även om jag behöver öva endel, men det här blir inte den sista kan jag lova.


Sockerkaksbotten, fylld med mörk chokladganache, hallonmousse, hallonsylt, spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste.


In English:
A couple of weeks ago I bought my first book on cake decorating. I was so inspired that I ended up making my very first cake this weekend! I'm actually pleased with the result even though I need some practice. This will definitely not be my last cake!

This cake is filled with dark chocolate ganache, raspberry mousse and raspberry jam. Covered with buttercream and fondant/sugarpaste.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

9 comments:

 1. Men oj vad den var vacker! Om det här verkligen var din första tårta, vad kommer du då ännu att åstadkomma? :-)

  ReplyDelete
 2. Den här var jätte fin, väldigt romantisk! du är verkligen duktig.

  ReplyDelete
 3. Väldigt fin och rosorna är underbara =)

  ReplyDelete
 4. OMG!!!
  det underbar *_* vilket fint de är också väldig mycket romans

  ReplyDelete
 5. Vilka fina blommor du gjort! :)) supersnygg tårta!

  ReplyDelete
 6. underbart fin! Den ska du vara stolt över. :)

  ReplyDelete
 7. åh, vilken fin tårta! Man kan verkligen inte tro att det är din första! :D
  Jättefin blogg också! :D

  ReplyDelete
 8. Hej jag tycker din tårta var as fin, du är duktigare än mig och då har jag gått livsmedelsårogramet med 3 års utbildning :P trodde inte det var din första om du fortsätter såhär kan du komma långt ;)

  ReplyDelete
 9. "...det här blir inte den sista kan jag lova."

  Nä, det kan man ju lugnt säga :)

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!