June 22, 2010

Paris!

Förra veckan spenderade vi i härliga Paris! Jag är avundsjuk på alla fantastiska boulangerier och patisserier de har där kan jag säga. Vi hann med att besöka 3 olika Ladurée och jag smakade nog 15 olika smaker. Lakrits blev en otippad favorit! Jag provade även några macarons från Pierre Hermé men jag föredrog faktiskt Ladurées macarons. Nästan alla mina bilder blev på blommor och bakverk, precis som vanligt. De flesta har ju redan sett eiffeltornet på bild!
In English
Last week was spent in lovely Paris! I'm so jealous of all the wonderful boulangeries and patisseries they have there. We visited 3 different Ladurée shops and I think I tried 15 different flavors. Licorice became an unexpected favorite! I also tried some macarons from Pierre Hermé, but I preferred Ladurées. I mostly took pictures of flowers and pastries, as usual. Most people have already seen the eiffel tower in pictures!
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

6 comments:

 1. Underbara bilder!!! Vill åka till Paris nu! ;)

  ReplyDelete
 2. Vilka härliga bilder! Allt ser jättegott ut :)

  ReplyDelete
 3. Åh, vill också.
  Hur var Laduree macaronsen?
  Inte ihåliga va?? :-)
  Vet inte om du kommer ihåg men jag har ju "pratat" med dig tidigare om detta med luft mellan skal och fot. Jag har förövrigt fortfarande det problemet nu också med den italienska marängen :-(
  Fattar inte vad jag gör för fel...

  ReplyDelete
 4. Min svärfar var i Paris för ett tag sen och åt macarons där.
  Han sa att dom smakade som mina :-)
  Så vi verkar ju lyckas med smaken i alla fall :-)
  Jag har nu dom senaste ggr gräddat på lite lägre värme och längre ner. Ingen skillnad. Men skam den som ger sig.
  Jag kommer försöka tills jag lyckas och återkommer med rapport :-)
  Har du förresten kollat på youtube hur dom gör macarons? Dom rör/slår smeten massor efter mandel/florsocker blandningen gått i. Men dom ggr jag inte fått ihåliga skal så har jag inte rört massor. Så det beror nog på nått annat.

  ReplyDelete
 5. ååååh, men oj! Underbart!! Fantastiska bilder.
  Jag har ännu inte varit i Paris, men min syster tog med sig en underbar box full av macarons hem till mig... haha, jag var helt till mig. Jag tycker Ladurées macarons är så mycket charmigare och vackrare än Pierre Hermés, dock har jag inte smakat PH´s.

  Ett tips på en bok jag tycker du måste ha om du inte redan har den:
  Paris Patisseries
  Helt underbar! Man blir så inspirerad...


  Stor kram till dig, hoppas du får en underbar midsommar!
  /Linda- Holy Sweet

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!