July 21, 2010

A cake for Ellie!

I juni gjorde jag denna lilla tårtan till Ellie som fyllde 1 år! Jag visste bestämt att jag ville göra något vitt med rosa blommor och spets. Blommorna var tänkta att likna pioner, vilket de kanske inte riktigt gör. Jag blev väldigt nöjd med tårtan, men jag undrar om det är någon mer än jag som har problem med att sugarpasten går sönder i kanterna när man täcker tårtan? Jag har aldrig haft problemet förr, men det har hänt på alla tårtor jag gjort den senaste tiden. Någon som har tips på hur man kan undvika detta?

Share to Facebook Share to Twitter Pin This

11 comments:

 1. Hej Linda,

  Ville bara säga - vilken fantastisk blogg du har - så himla fin!!! Och dina bakverk är ännu finare :) Har lagt till din blogg som en favoritlänk.

  Jag har aldrig själv jobbat med sugarpaste, men jag har läst på många andra bloggar att det inte funkar så bra att jobba med sugarpaste i värmen, kanske är det det som är problemet för din del också, om du bara har haft det problemet på sistone.

  Återigen, kommer följa och inspireras av din blogg framöver!

  /Jessica

  ReplyDelete
 2. Tjusigt! Vitt och rosa är väldigt vacker ihop :) Jag tänkte iaf direkt på pioner när jag såg tårtan! Riktigt snygga blommor ;)

  ReplyDelete
 3. Vilken fin tårta, så snygga dekorationer.

  Tror många haft problem med tårtmakeriet och SP nu i värmen, vi har ju inte så här varmt så ofta tyvärr :-) för jag gillar värmen

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Gillar din sida jätte mycket och har den som favorit.
  Ditt problem med SPn kan vara
  att den behöver knådas mer eller att den är för tunn men den kan även vara lite torr.
  Du kan prova att göra dubbla lager sp också men det är ju inte alltid så gott men det blir väldigt snyggt resultat.
  Känns den torr kan du ta lite crisco och ha på händerna och underlaget så blir den mjuk och följsam men inte för mycket då kan den bli kladdig istället.
  Blir det för kladdigt tar du och duttar med majsstärkelse.
  Ha det gottit!
  Mvh Annika
  Tårtmagi

  ReplyDelete
 5. Hej!

  Vilken härlig blogg, har precis hittat hit!
  En fråga- hur förvarar man macaronerna bäst?

  Kram/Johanna

  ReplyDelete
 6. Jessica - Tack så hemskt mycket snälla du! Jättekul att höra att du gillar min blogg.

  Ja, värmen gör det definitivt inte bättre iallafall.. jag tycker jag har provat allt men det är bara att fortsätta experimentera!

  Tina - Tack! Vad bra att du tänkte pioner.. då måste jag ju lyckats på något plan ;)

  Linda - Ja, det verkar så! Jag håller med dig, det får gärna vara varmt men helst inte när man gör tårtor.. hehe.

  Annika - Tack så jättemycket för tipsen! Jag tycker jag knådar och knådar i säkert 20 minuter, men det räcker kanske inte. Ska prova dina små knep!

  Johanna - Tack så mycket! När du fyllt macaronsen är de bäst att förvara i en lufttät burk i kylen (så de inte tar smak av allt annat). Många tycker att de blir ännu godare efter 1-2 dagar i kylen!

  ReplyDelete
 7. Men jag hade ju samma problem nu sist med sp:n.
  Den sprack som att den var torr, fast den inte var det och kändes ändå väldigt skör att arbeta med. Det var Ballinas jag använde. Brukar alltid annars göra egen men tänkte vara bekväm den här gången.
  Vilken Sp använde du?

  ReplyDelete
 8. Linda - Jag använder också Ballinas! Vill gärna testa något annat märke nu, för jag tyckker jag har provat allt men den spricker varje gång! Har du något bra recept på SP som du vill dela med dig av? ;)

  ReplyDelete
 9. Hej Linda!

  Dina tårtor är så underbart fina!
  Var har du köpt verktygen som gör att du trycker dit bokstäverna på tårtan? Jag har bara hittat tappits och liknande verktyg, men jag vill ha bokstäverna "direkt på tårtan" :). Vet du om det finns i någon webbutik?
  Vore jätte tacksam för snabbt svar då jag skulle behöva sådana till nästa helg.

  Ha det bra!

  Kram Daniella - BakeCake

  ReplyDelete
 10. Hej!
  Tycker du har en helt fantastisk blogg och just denna tårta ska jag verkligen försöka mig på att göra något liknande, älskar den!!

  Tycker dina pioner är jätte vackra och har letat länge på nätet efter instruktioner på hur man gör dom utan att hitta några. Om du vill får du jätte gärna dela med dig, dom är verkligen vackra!

  Kram

  ReplyDelete
 11. Tårtan o blomman är underbara.
  Dina problem kan berå på hög fuktigher i luften(den värsta fienden), och just under den här perioden hade jag liknande problem.

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!