August 1, 2010

Chocolate cake!

I fredags gjorde jag den här chokladtårtan till en födelsedag. Den var riktigt rolig att göra! Jag är inte riktigt van vid att täcka tårtor med smörkräm och spritsa, men det är väldigt bra övning! Tårtan består av en chokladbotten, hallonmousse, hallonsylt, mjölkchokladmousse, sedan är den täckt med chokladsmörkräm och färska hallon.


Share to Facebook Share to Twitter Pin This

18 comments:

 1. Jag tycker att du har gjort ett jättebra jobb =) Väldigt snyggt!

  /Lisa - Sockerrus

  ReplyDelete
 2. Åh, vilken underbar tårta! Jättefin! En sån vill jag ha (ehh... jag får nog göra den själv) på min födelsedag i september! :)

  ReplyDelete
 3. Mmmmums vad den ser god ut!! Jätteläcker!

  ReplyDelete
 4. Vilken underbar tårta! den ser riktigt god ut!

  ReplyDelete
 5. Vad gott det ser ut med all choklad, jättefin tårta

  ReplyDelete
 6. Åh! den ser lyxigt god ut ;) Va smarrigt med färska hallon till!

  ReplyDelete
 7. http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/search/label/Recept%3A%20T%C3%A4cka%20t%C3%A5rtor

  Det här receptet använder jag.
  Tycker det blir jättebra. Hon skriver dock att man ska göra den lite lös för att sen knåda in mer florsocker när man ska använda den. Men jag använder hela mängden florsocker på en gång. Tycker det blir bäst. Man får väl prova sig fram. Sen tror jag att den inte behöver fodras heller. En gång gjorde jag en provtårta och ides inte fodra utan la sp:n direkt på grädden och den klarade sig hur fint som helst i 3 dagar innan den slängdes. Ska prova flera ggr om det är så att den klarar att inte fodras. Men har läst någonstans att sp med gelatin inte behöver det. Och det är ju alltid mycket smidigare.

  ReplyDelete
 8. vilken fin tårta!
  så duktig du är! det är rikitgt roligt och inspirerande att gå in på din blogg!

  R Eriksson

  ReplyDelete
 9. Vilken vacker tårta. Ser dessutom otroligt god ut.

  ReplyDelete
 10. Tårtan är jättevacker! Du har verkligen förmågan att göra vackert av litet! (Hoppas du förstod vad jag menade. Här hade du använt bara choklad och hallon som dekoration, och du fick så få ingredienser att att se otroligt fint och lyxigt ut!)

  ReplyDelete
 11. Riktig fint och lyxigt !!
  Nice kombination **hallons och choklad**

  ReplyDelete
 12. Lisa- Tack så mycket! Jag är nöjd faktiskt.

  Ida - Tack, det hoppas jag den var med :-)

  Lina - Gör det! Den är inte så himla svår.

  Annica, mirka, Linda & Johanna - Tack snälla!

  Tina - Ja, här gick det goda före det vackra ;-)

  Linda - Tack för tipset! Ska nog testa att göra egen SP snart.

  Rebecka - Tack! Vad roligt att höra. Hoppas du fortsätter besöka mig :-)

  Erika - Tack så mycket! Fick höra att den var mycket god.. hehe.

  Tove - Tack, vad du är gullig! Jag tar det helt och hållet som en komplimang.. jag älskar det enkla och vackra!

  Sana - Visst är det? Supergott!

  ReplyDelete
 13. Vad jag blir sugen. Du gör så fina saker och tar så fina kort. Riktigt avis. :)

  ReplyDelete
 14. åh vad god tårtan såg ut. skulle du inte kunna skicka recepten? :)

  ReplyDelete
 15. Hej igen!
  Skulle du kunna tänka dig att skicka/lägga upp receptet på den här tårtan? Verkar himla god! Hälsningar Tove
  (tove.oberg@hotmail.com)

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!