January 25, 2011

Cakes!

Till råga på allt så har jag nu också gått och blivit sjuk, så jag har fortfarande inte fått baka! Jag är lite orolig för hur det ska gå med bakningen, särskilt macarons, nu när jag har gasugn. Någon som har erfarenhet av gasugnar?

I väntan på nästa inlägg så tänkte jag dela med mig av bilder på några av de tårtor jag gjorde under 2010. Vilka gillar ni bäst?


In English:
In addition to everything that's happened lately I've now gotten sick too, so I still haven't been able to bake! I'm a little worried about what it is going to be like to bake in a gas oven, especially macarons. Does anyone have any experience with gas ovens?

While waiting for a new blogpost, I thought I'd share some pictures of cakes I made last year. Which ones are your favourites?Share to Facebook Share to Twitter Pin This

24 comments:

 1. Gorgeous!! I love your work ;)
  kram...

  ReplyDelete
 2. Det går inte att välja någon, men den rosa med rosetten är jättesöt och rosetten är såå fin.
  Men som sagt, alla är helt underbara!

  ReplyDelete
 3. Så många fina. svårt att välja en som är finast.
  Älskar dina blommor som du gör på dina tårtor och cupcakes. vad använder du för att göra dom. vilka stansar?
  sen undrar jag även vad det är för verktyg du använder när du gör tårtor med "spets" eller hur man nu ska förklara det.

  ReplyDelete
 4. Hej!

  Ebbas tårta är min favorit :) Jag ska försöka ge mig på att göra en likadan när min lilla kompis Svea fyller ett år.

  Jag hade tidigare en gasugn hemma, men det var innan jag bakade macarons. Min erfarenhet är dock att bakverken kanske blir klara något snabbare än en elektrisk ugn, men får sämre färg eftersom värmen kommer underifrån istället för uppifrån/sidan. Men det smakar lika gott! Och för färgens skull så borde det vara toppen för macarons eftersom de ju inte ska ha så mycket färg... :)

  Lycka till!
  /Jessica

  ReplyDelete
 5. Jag lyckades göra jättefina macarons i just den gasugnen! Det ska nog gå bra ska du se!!! Annars får du komma över till min lya och låna vanliga ugnen! ;)

  ReplyDelete
 6. Går inte bara att välja en då alla dina tårtor är så underbart vackra

  ReplyDelete
 7. Vad kul att få se dem tillsammans sådär! Svårt att välja bland så många skönheter, men mina favoriter är nog den fjärde (med pärlor och tygblommor på), den sjunde (med rosa blommor i olika nyanser ovanpå) och så klart den allra nedersta. ♥

  ReplyDelete
 8. WOW vilka enormt fina tårtor!! Du är ju hur duktig som helst!! Favoriten är nog dem första, dock jättesvårt att välja EN av dom :) kram

  ReplyDelete
 9. Det går ju inte att välja en av tårtorna, de är ju fantastiska allihop!

  ReplyDelete
 10. Vilka tårtor!!! Otroligt vackra, helt fantastiska. Alla är helt ljuvliga!!

  Favoriten är dock den första och den ljusgula på slutet...eller nä alla fantastiska konstverk :)

  säger bara wow!!!

  /
  Anna
  Sprudlande vitt

  ReplyDelete
 11. Jesus, vilka tårtor!!! Du är grymt duktig. Tårtan till Ebba tyckte jag om - rosetten är riktigt häftig. Och den med röda rosor på var väldigt fin. Och.. ja, de var riktigt snygga allihop!

  Ja usch gasugn - jag skall troligen också flytta till en lägenhet med gasugn, hade lite panik till en början, innan jag insåg att jag i värsta fall kan köpa till en lös ugn! På ikea har de relativt billiga vanliga ugnar, som verkar bra. :) Ifall att.. Har aldrig testat att baka i gasugn, men jag har endast hört negativa saker om dem då jag pratat med andra "bakare", så... man blir ju lite orolig!

  ReplyDelete
 12. All your cakes are amazingly gorgeous, can't choose only one! love your cherry blossom design beautiful! I use both gas and electrical ovens both same result. Looking forward to new and amazing posts.
  Good luck!

  ReplyDelete
 13. Har du sett att du blivit länkad i den här fina bloggen!? http://www.creaturecomfortsblog.com/home/2011/1/24/pinterest-picks-01-24-11.html

  ReplyDelete
 14. Den sista med lace, men alla är vackra.

  ReplyDelete
 15. Tack så mycket för alla fina kommentarer!

  Små frestelser - Jag använder framförallt de här: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=858
  och de här:
  http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2137

  Jessica - Precis vad jag tänker med! Det borde ju vara bra med macarons faktiskt. Tack för att du delar med dig! :-)


  Sandra - Jag hoppas du har rätt :-) Annars kommer jag springande med min plåt! Och nej, jag hade inte sett det! Tack för att du sa till :-)

  Filippa - Tack, det har du rätt i! Jag undrar vad de kostar? Fast jag har inte direkt plats för en sådan.. Det handlar nog mest om att lära känna ugnen så man vet hur den fungerar. Man får nog testa sig fram i början, kanske grädda en macarons åt gången :-)

  ReplyDelete
 16. Hej
  Kom in från recept.nu.
  Jättefin blogg du har, jag tror att jag stannar här.
  Jättefina tårtor som du har gjort.
  Kan jag låna några av bilderna. Tänkte att min lokala bagare kunde kopiera dem till min dotters konfirmation. Eller har du några andra tips?
  Tacksam för tips. Jag är inte själv så duktigt så jag låter andra proffs få göra arbetet åt mig. Spec då man ska ha mycket folk hos sig som är mycket kritiska av sig.

  Ha en bra dag & vecka
  Krammar
  Sussi

  ReplyDelete
 17. Susanne - Tack för de fina orden! Visst får du låna bilderna. Ville du ha tips på andra tårtdesigner som passar till en konfirmation, eller smaker kanske?
  Kram

  Loine - Tack så mycket :-)

  ReplyDelete
 18. Hej Linda

  Gärna tårtdesigner om du kan ge tips vore jättesnällt av dig. Som passar till konfirmation.
  Smaken hade jag tänkt choklad fast har du bättre tips....

  Kram
  Susanne

  ReplyDelete
 19. Susanne - Oj, vad svårt! Jag är ju inte expert på tematårtor precis.
  Jag skulle nog kört på något jag tyckte var fint helt enkelt, något vitt tror jag passar fint. Vill man ha mer "tematårta" väljer många att använda kors på tårtan som här: http://www.flickr.com/photos/31492238@N07/3756187358/

  Vill man ha ännu mer tema kan man välja något sånt här:
  http://2.bp.blogspot.com/_7RX2Sdp_gW8/S_fSA9xFtjI/AAAAAAAAAHE/VrItRtZVBoE/s1600/004.JPG

  Här kommer några fler förslag:
  http://www.tartdecor.se/product.asp?product=3664

  Hoppas du lyckas hitta något du tycker om! Annars tycker jag du ska hålla det enkelt!

  Kram, Linda

  Choklad låter toppen, det brukar passa alla.

  ReplyDelete
 20. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 21. Wow helt fantastiskt att du har bakat de tårtorna, jag älskar själv att baka men du måste vara proffs :D jättefin blogg, ska spara den!

  ReplyDelete
 22. Hejsan!
  Måste bara säga att jag tycker dina bakverk är fantastiska! Det är otroligt roligt varje gång du uppdaterar bloggen!Måste fråga också hur du får till texten på tårtorna i detta inlägget, använder du något speciellt verktyg?
  Ha det fint!
  //Elisabeth

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!