February 11, 2011

Ruffle cake!

Igår gjorde jag min allra första tårta med tre våningar, något jag har velat göra väldigt länge! Tanken var att den bara skulle ha två våningar, men jag hade några tårtbottnar över så jag passade på att göra en extra. Jag har äntligen hittat en chokladtårtbotten som är fantastiskt bra och god, receptet kommer från CakeJournal. För övrigt så innehåller tårtan jordgubbsmousse (som egentligen är bättre att göra på sommaren, eftersom färska jordgubbar smakar mer) samt nutella. Receptet på jordgubbsmousse kommer från Tove, fast jag har bytt ut hallonen mot jordgubbar.


Jordgubbsmousse
Räcker till ett lager

Ingredienser
•200 gram jordgubbar
•1 dl gelésocker
•100 gram cream cheese
•2 dl grädde

Koka upp de frysta jordgubbarna, låt koka 2 minuter. Tillsätt gelésockret och låt koka ca 30 sekunder. Låt svalna. Blanda jordgubbsmoset med philadelphian. Vispa grädden och blanda samman allt. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.In English:
Yesterday I made my very first three tier cake, something I've been wanting to do for a long time now. The cake was supposed to have two tiers, but I had some left over chocolate cake so I took the chance to make an extra tier. I've finally found a chocolate cake that is fantastic and delicious in every way, the recipe is from
CakeJournal. The cake also contains a strawberry mousse (which is better to make in the summer when the strawberries taste more) and nutella. The strawberry mousse recipe is from Tove.


Strawberry mousse
Makes enough for one layer

Ingredients
•200 grams strawberries
•1 dl jelly sugar
•100 grams cream cheese
•2 dl heavy whipping cream

Bring the strawberries to a boil and mash them, let them boil for about 2 minutes. Mix in the jelly sugar and boil for another 30 seconds. Let cool. Mix the strawberries with the cream cheese. Whip the cream until stiff peaks form and then mix everything together. Put the mousse in the fridge for a while until set.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

26 comments:

 1. Så fantastiskt vackert! Det ser nästan ut som att den är gjord i tyg. Det låter dessutom väldigt gott, vilken fin kombo av choklad, nutella och jordgubbar.

  ReplyDelete
 2. Vilken jättefin tårta! Helt underbar!

  ReplyDelete
 3. Jättefin! Hur stort är tårtfatet? Är det från Lagerhaus?

  ReplyDelete
 4. Hej

  Så snygg tårta!!!!
  Låter smarrig.

  Jag lånar en bild av dig.
  (klart att jag skriver vem som fotat annars vore det stöld.)

  Kram
  Sussi

  ReplyDelete
 5. Linda du är bäst. Skitsnyggt.

  ReplyDelete
 6. Jättejättefin och otroligt elegant tårta! Tack för länkningen. :-) Och har funderat testa det där receptet på chokladbotten, skulle också behöva nåt som verkligen funkar och smakar, och om du är nöjd måste jag också våga pröva receptet. :-)

  ReplyDelete
 7. Så fin! Hade du inte kunnat dokumentera tårtan för varje nytt steg så man ser hur du går till väga?

  ReplyDelete
 8. WOW! Så vacker! God låter den också! :)

  Ha en fin helg!
  Kram Maria

  ReplyDelete
 9. Såå fin! Svårt att förstå att den är ätbar. ;)

  ReplyDelete
 10. This cake is just stunning! Your work is fabulous!!

  ReplyDelete
 11. Amazingly gorgeous cake, you are amazing Linda. Always a great pleasure to see new amazing posts. Looking forward to seeing you on twitter.

  ReplyDelete
 12. Wow, så otroligt vackert! Hittade just din sida och blir så imponerad! Lever du på detta?
  Får jag fråga om dina foton, som är helt fantastiska. Vad har du för kamera och har du någon särskild teknik eller annt när du fotar bakverk? Jag är nybörjare på detta och mina foton blir inte som jag önskade de vore... Vill du dela med dig om något tips så vore jag glad.
  Ser fram emot fler besök här!

  Hälsar Carina

  ReplyDelete
 13. Vilken fantastisk tårta! Imponerande vacker!

  ReplyDelete
 14. Emma, Erika - tackar!

  Lainen- Tack! Vad bra, det var precis det som var tanken nämligen :-) Måste säga att det var en fin kombo faktiskt. Nutella funkar väl till allt!

  Erika - Tack ska du ha!

  Åsa -Det stämmer! Lagerhaus kommer det från och jag tror det är cirka 22-23 cm i diameter kanske?!

  Sussi - Det går så bra! Bra att du har koll på läget :-)

  Cecilia - Vad du är gullig! Tack!!

  Tove - Tack snälla! Jag tyckte verkligen om det receptet, det är som en blandning mellan en luftig botten (typ "lika-delar") och en lite kompaktare botten. Sen så blir den väldigt hög och fin, och det bästa av allt är att den inte sjunker ihop! Jag gjorde flera mindre bottnar på den, toppen!

  Anonym - Tack! Det får bli ett framtida projekt. Det är lite svårt att fota när man står med händerna fulla med smör och annat klet.. haha. Men jag ska absolut försöka göra något sådant framöver!

  Maria - Tack snälla och detsamma!

  Linda - Tack :-)

  Ester - Tack! Ja, det var lite traumatiskt att skära i den.. tur man har kameran!

  Half baked - Thank you so much!

  Rowaida - Thanks :-)

  Elin- Tack!

  Carina - Tack så mycket! Vad kul att du hittat hit. Jag lever inte på detta, nej..
  Jag använder en Canon EOS 400D med ett 50mm 1,4 usm objektiv. Det fungerar väldigt bra för matfotografering! Annars kan jag tipsa om att fota i dagsljus, gärna jämte ett fönster. Släck taklampor och liknande så att du slipper gult ljus. Använd inte blixt, det brukar sällan bli bra! Köp lite fina dukar/kökshanddukar/tygbitar i olika färger att använda till dina bilder. Lite fina fat och tallrikar är heller aldrig fel! Det är bara att öva så kommer dina foton bli bättre och bättre. Lycka till och på återseende hoppas jag! :-)

  Marina - Tack så mycket!

  ReplyDelete
 15. Galet fin! Man blir lite avis på de som mumsat på den fina tårtan!

  ReplyDelete
 16. Oh my, nu svimmar jag nästan! Du är ju så duktig så jag kan nästan inte fatta hur duktig du är =)
  Makalöst vacker tårta och det roliga är att jag älskar sådant glas med små bubblor på. Köpte senaste på mig glasunderlägg för bubblornas skull. Är fatet gammalt? Jag fick nämligen ett par skålar av vänner, som nu är sönderslagna och jag vet inte var de finns att få tag på...


  Nu lägger jag till dig på min favvolista!
  Kram!

  ReplyDelete
 17. Charlotte - Tack så mycket! Den var riktigt smaskig :-)

  Sofia - Hehe, tack, så himla fint sagt! Jag köpte det på Cerveras rea förra veckan. 75 spänn! Vilket kap va?
  Kram

  ReplyDelete
 18. Hej Linda!
  Det är jag (igen..)
  Men jag kom på en annan fråga också. Men för det första så bakar du som en gudinna! super snyggt <3
  Men brukar du inte baka i andra färger än i vit och gammel rosa???

  ReplyDelete
 19. Åhhhh, woooow, det där var en av de vackraste tårtorna jag någonsin sett! Hur många bitar är det? Får jag fråga om du gör liknande saker på beställning och vad du skulle ta för en sådan då?

  Mvh
  Anna

  ReplyDelete
 20. How did you make the ruffles/roses?? They are GORGEOUS!

  ReplyDelete
 21. I absolutely love the ruffle draping on this cake! Can you post a tutorial on how you made the ruffles!
  Erin

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!