Småkakor är något jag tycker passar lika bra året om. Det allra bästa med dem är att de är snabba och enkla och göra, och resultatet blir nästan alltid bra. Chokladsnittar, eller chokladbröd som de egentligen heter, är en av mina favoriter. Jag insåg häromdagen, en timme innan vi skulle få besök, att jag inte hade något att bjuda på (vilket är ovanligt här hemma) så jag slängde helt enkelt ihop de här kakorna. De blev mycket uppskattade och försvann snabbt!
Chokladsnittar
Cirka 45 st
•125 gram rumsvarmt smör
•1,5 dl florsocker
•2,5 dl mjöl
•1/3 dl kakao
•1 msk vaniljsocker
•1/2 tsk bakpulver
•1 ägg till pensling
•Pärlsocker till dekoration
1. Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop smör och florsocker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål, och tillsätt det sedan till smörblandningen. Blanda allt till en smidig deg.
2. Dela degen i 4 bitar och forma bitarna till rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Pensla rullarna med ägg och strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär kakorna i ca 2 cm breda bitar medans de fortfarande är varma.
BONJOUR VINTAGE says
tjusiga bilder på kakorna! röda och vita snören måste ju vara bästa. vart får man tag på sånna?
Viktoria - Pinkpastry says
Härligt med enkla goda recept!
Chili [186021] says
God Jul önskar vi på The Strange Bakery. Hoppas du får en underbar julhelg!:)
Manuela says
wow, your photos are super!
Manuela
Linda - Bengtssons Baksida says
Vad fint!!