Jag tycker att chokladcrinkles ser så himla fina ut. De har stått på min att göra-lista i evigheter men först nu har jag faktiskt gjort dem. De blev inte så “crinkliga” som jag hade hoppats på, men de var ändå väldigt goda. Jag tror dock att jag måste prova ytterligare ett recept eftersom jag älskar när de är sådär snövita och “crinkliga” (eller vad man nu ska kalla det..).
På tal om något helt annat så har min blogg blivit nominerad i tidningen Saveurs “Best food blog awards” (om ni har missat den lilla bilden här till höger..)! Eftersom detta är ett prestigefyllt pris är jag såklart väldigt glad över detta och hoppas att jag lyckas samla ihop några röster. Tyvärr måste man registrera sig, men det är inga konstigheter egentligen! Du kan se mitt bidrag här!
Recept på svenska finns nedanför bilderna!
In English:
I think chocolate crinkles look so appealing. They’ve been on my to do-list for ages and finally I’ve gotten around to making them.
Unfortunately mine didn’t turn out very “crinkly”, but they were still delicious. I might have to try yet another recipe as I love the look of them when they are snow white and very crinkly.
Speaking of something entirely different, my blog has been nominated in Saveur’s “Best food blog awards”. I would be very very happy to get a few votes! You have to register to vote, but it’s all very simple! You can see my contribution here.
Recipe adapted from Joy of baking.
Chokladcrinkles
175 gram mörk choklad (70%)
75 g smör
1/2 cup socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 cup mjöl
2 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Florsocker att rulla kakorna i
Smält och smör på låg värme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och blanda sedan i den avsvalnade chokladsmeten.
Vispa samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål och blanda sedan med smeten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen ett par timmar.
Värm ugnen till 165°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Häll florsocker i en djup tallrik och forma sedan degen till lagom stora bollar (cirka 2,5 cm i diameter). Rulla sedan varje boll i florsocker och se till att kakan är helt täckt. Tryck till bollen ovanpå en aning så att den blir något plattare. Grädda i mitten av ugnen, 10-12 minuter.
Emilia says
Dem ska jag definitivt testa! Jag ÄLSKAR allt som har med choklad att göra. (Dessutom har jag 3 fulla paket florsocker hemma som jag måste börja använda). Jättefina!
Scrapbella says
Yummi, i have to made this deliciuos looking sweets this weekend.
Greetings, Scrapbella
http://www.scrapbella.com
Sini says
This looks so good! And congratulations on you cookbook!! The cover looks fabulous.
Cakeaholic says
De ser meget lækre ud!
Anna says
Står å bakar dessa nu 🙂 och undrar bara hur mycket smör som ska smältas med chokladen och hur mycket smör som ska vispas med sockret.
Anna says
Läste det ENG receptet och fick svaret 😉
linda says
Ajaj, slarvig är jag! Nu är det ändrat. Tur att du upptäckte det. Tack!
Matilda says
jisses vad goda dom såg ut, det måste jag testa 🙂
Willow says
Beautiful photos, the crinkles look amazing! Even if they aren't as crinkly as you'd like.;)
Also, congratulations on the nomination – well deserved!
Nilla says
Jättefina ju! Jag gjorde sådana med barnen (dec-08) och nu blev jag sugen på att göra om det! 🙂
dearsafia says
Yum these look great!
Follow back if you get a chance 🙂 From Cupcakes, With Love x
Lifestyle By Lena says
Men du jag tror jag dör en aning, wow va goda de ser ut. Måste bara baka dessa underverk.
Tack för fin inspiration!
Lena
ana {bluebirdkisses} says
yum these are delicious looking
laura says
hi there, stumbled upon your blog and i'm absolutely in love! everything looks so tasty. great work!
xoxo, great little day
Becca says
Congratulations on the nomination!
Try Martha Stewart's recipe for these- I think she calls them crackles- but they do "crinkle/crackle" more & are delicious.
Thank you so much for the inspiration to bake!!!
Hanna says
De får man prova på någon gång, ser väldigt goda ut! 🙂 har aldrig hört talas om de förut, är alltid roligt när det kommer fram något nytt! 🙂
lidia says
this recipe for double chocolate crackles is amazing!
http://sugarrabbit.blogspot.com/2010/12/double-chocolate-crackles.html
one of the best cookies i've made.
congrats on the nomination!
jas - the gluten free scallywag says
delicious, so gorgeous and crispy crinckly indeed! congrats on the nomination too!
Casa of Mia says
Vilka underbara bilder, grattis till nomineringen, kram
Emma says
Hej!
Först måste jag bara säga, att dina bilder är helt underbart vackra! Och grattis till nomineringen!
Sedan tänkte jag fråga dig… Hur gjorde du för att slå igenom som du gjort? Jag älskar att laga mat och baka. Har en kockutbildning och så, men jag känner inte att just en restaurang är rätt plats för mig. Jag har en egen blogg, men den är väldigt liten och har väldigt få läsare. Jag hade älskat att kunna försörja mig på att blogga om maten istället för att laga den i ett stressigt restaurangkök.
Har du några tips på hur man kan gå till väga då? Vore väldigt tacksam för svar.
Tack på förhand!
Emma
Kira says
Hej!
Grattis för till nomineringen, du är verkligen värt det.
Har aldrig ätit denna typ av cookies, är väldigt sugen på att baka dem. Nu undrar jag endast om de skall vara lite sega i mitten som cookies, eller skall det vara krispiga och hårda om kex?
Kira
Javelin Warrior says
These chocolate crinkles are just awesome and remind me of cookies my mom used to bake at Christmas time. Only hers never came out looking so incredible 😉 I am featuring this post in today's Friday Food Fetish roundup (with a link-back and attribution), but please let me know if you have any objections. As always, it's a pleasure to be following your creations…
Heidi says
Mmm…de kakorna är så goda!
Ett tips, då jag bakat dessa jag med, är att innan du rullar dem i florsockret så rullar du dem i strösocker.
Jag gjorde det och tycker att de blev lite mer "krackelerade". Sedan kan man fuska lite och strö lite extra florsocker när de ligger på plåten =)
Mvh, Heidi
Rowaida says
Yummy, looks delicious! beautiful photos as always. Going to my pinterest account!
Have a wonderful weekend Linda xx
Elisesbakery says
Du har bare den flotteste matbloggen.
Så flink og dyktig fotograf og baker skal du lete lenge etter : )
Favoritten !!
ElisesBakery :-DD
ida says
Mitt recept som har ursprung från Martha Stewart är superbra! Om det är samma typ av kakor jag menar…
http://www.badbakeday.com/2011/03/quess-whos-back-back-again.html
Snygg-Dan says
De ser jättefina ut!
läs min blogg, just nu har jag Kärring-tema!
Lulu says
Beautiful pictures, like always!
Nellie, Wilma och Sara says
Så gott! 🙂
SistersInTheKitchen says
Made these last week, http://instagr.am/p/LpwafTCk3s/…my kids loved them. Thanks for sharing!