Det verkar som aom jag har bloggat en gång i månaden den senaste tiden. Något jag såklart inte är glad över. Jag har så många recept och idéer som jag skulle vilja dela med mig av, men det kommer alltid upp något som man måste ta tag i först. Ni vet, såna där tråkiga saker som man helst skjuter upp. Ni undrar säkert vad jag egentligen sysslar med hela dagarna eftersom jag knappt har tid att blogga, och det lär ni nog få veta så småningom!
Igår gick jag upp extra tidigt för att kunna baka den här kakan. Jag öppnade kylen, ett ägg kvar. Tusan. Jag åkte till affären och köpte ägg. Kom hem och började blanda ihop ingredienserna. Bara 1 dl kakao kvar och jag ville använda 2 dl. Affären ligger lite för långt bort för att åka tillbaka och köpa kakao (njaaa, egentligen inte, jag orkade helt enkelt inte) så jag använde 1 dl mjölkpulver som jag hade i skafferiet istället. Det gick alldeles utmärkt! Dock är väl chansen att man har kakao hemma relativt mycket större än att man har mjölkpulver, så då går det precis lika bra att använda 2 dl kakao.
In English:
Seems like I’ve been blogging once a month lately.
That is not something I am very happy about. I have so many ideas that I want to share with you, but you know, time is limited (it’s not really though, 24 hours each and every day surprisingly enough). But I can feel that there is a change coming this fall and hopefully I will be able to blog more regularly. I bet you guys are wondering what the heck I am doing that is taking so much time, but you’ll see soon enough.
I started my morning early yesterday as I was planning to bake this cheesecake brownie. I opened the fridge. One egg left. Darn. I went to the store, bought some eggs, got home and started mixing all ingredients together. Only 1 dl cocoa powder left and I needed 2 dl. I did NOT want to go back just for some cocoa powder. Instead I used malted milk. Feel free to use whichever you like! 2 dl cocoa powder or 1 dl maleed milk and 1 dl cocoa powder that is.
Cheesecake layer adapted from Bakers Royale.
Brownie med cheesecake och hallon
Browniebotten
225 g smör
4 stora ägg
4 dl socker
1,5 dl mjöl
1/4 tsk salt
1 dl kakao
1 dl mjölkpulver (kan ersättas med 1 dl kakao för starkare chokladsmak)
2 tsp vanilla extract
Cheesecakelager
225 g cream cheese
1/2 dl socker
1 stort ägg
3 msk mjöl
100 g färska hallon
Brownie
Värm ugnen till 175C. Smörj en 23×33 cm ugnsform.Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter. I en annan skål, blanda mjöl, salt, kakao och mjölkpulver. Tillsätt smöret till ägg blandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.
Cheesecakelager
Vispa allt till en slät smet.
Sätta ihop kakan
Häll 3/4 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen. Häll cheesecakelagret över browniesmeten. Ringla resterande browniesmet ovanpå och använd sedan en gaffel eller en sked att dra igenom smeten för en “swirlad” effekt. Lägg ut hallon ovanpå smeten. Grädda 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.
Alexandra says
Vilka brownes ser otroligt goda ut. Har cream cheese i kylen gissar att det går till dessa! 😀
Anja Marsic says
Amazing!! All the ingredients I love 🙂
jamie @ green beans and grapefruit says
These look sooooo wonderful. Love everything about this.
Jess says
Herregud vad gott det där lät! Det ska absolut testat någon dag 🙂 Kram
Filipa Lemos says
I will try. Looks beautiful!! 🙂
From Portugal
Salma says
i am SOOOO in love with your posts… 🙂
greetings from austria,
salma
Sini says
Oh these look so tempting! Do you really mean 2 dl dark cocoa powder? Like the real stuff? Seems quite much to me… Anyway, this has to be made!
linda says
Hi Sini! As far as I know there is only one kind of cocoa powder in Sweden. What options are there?
Sini says
Well I don't know if there's anything else. I just though I would check as cocoa powder is quite strong in flavor. Thank you for replying. I'll gonna try you brownies – maybe even this week! And lovely pictures, Linda!!
linda says
Thank you Sini! As far as I understand, there are two types of cocoa powder (not in Sweden though, that I know of at least!), natural cocoa powder (which I'm guessing is what you mean) and dutch process, which is a lot milder. I'm guessing the dutch process is what you can find at the super market here in Sweden!
Cicci says
Jag testade din blåbärstårta i helgen. Det var nog den godaste blåbärstårta jag har ätit!!! Resultatet kan du se i min blogg.
Tack så mkt för dina goda och fina recept!
Becka says
Detta ska jag lätt baka! Då vet jag vad jag skall göra i helgen 🙂
ana {bluebirdkisses} says
yum!! this looks amazing!
Britt says
I helgen bakade jag din sommarfruktkaka så denna måste också testas någon gång!
sabina_G_@live.se says
ser jätte gott ut!
Anna says
Det här måste jag testa, ska genast spara receptet!
Margherita says
Those are really good-looking raspberries, I might have to go to the farmers' market tomorrow to get some in order to make those amazing brownies: can't wait!
Vera says
This looks so delicous!
Julia says
These look so great! And your photos are so wonderful 🙂 I'm always looking forward to your entries.
Fint o Fult says
Åhhh, det var den snyggaste Brownie jag någonsin sett! Hoppas mina hösthallon i trädgårdslandet snart är mogna för då skall jag pröva den här. Absolut 🙂
Jackie Knight says
These look delicious. I would to make them but I am not able to work out what dl stands for? We don't really use dl as a measurement in Australia. Is anyone able to help?
Love your blog 🙂
Ella says
dlis the most used measurement in Sweden. There are great converters on the web. just google it. Something like " dl to cup " should work 🙂
Jackie Knight says
thanks. I will give it a go.
Nicole says
Yummy! I'm hungry now and want to have one of these!
Kisses from Hong Kong,
Nicole
Katrina @ Warm Vanilla Sugar says
Those brownies are beautiful!! Lovely recipe 🙂
thecitygourmand says
Those clearly defined layers: chocolate, raspberry and cheese are unreal!
Anonymous says
varför är där mjölk pulver i:)))
Ser det inta i original recepten,var är det istället för.
Nellie, Sara och Wilma says
åh gott 🙂
Annas röda stol says
Så Snyggt och inbjudande. Får försöka prova själv.Tack för en snygg och trevlig blogg.
Emelie says
Jag tror jag går och dör brownie-döden. Ser himmelskt gott ut!
Joanna / byblondie.se says
Ser verkligen smaskigt ut!
Och bilderna är jättefina, som vanligt! 🙂
Sara ~ Candis says
MÅSTE göra detta någondag 😀 låter gudooomligt gott.
Home of m says
Den såg helt galet god ut!
Javelin Warrior says
As long as you continue to share amazing creations like these cheesecake brownies, take all the time you need! What a fantastic creation and my mouth is watering just looking at the photos… I'm featuring this post in today's Food Fetish Friday (with a link-back and attribution as always). Thank you so much for keeping me inspired with such delicious creations…
Fotograf Sofie Gustafsson says
Det ser vaaansinnigt gott ut!!!
sandra says
läste tidigare idag i feminas maj nummer där dina tårtor visades upp och blev helt tagen! 🙂 de såg helt fantastiska ut! tyvärr glömde jag skriva upp namnet på din bok eller något av recepten så har nu suttit och googlat hela dagen för att hitta din kokbok! och äntligen så gjorde jag det! nu ligger den i kundvagnen i väntan på att få komma hem till mig! 🙂 TACK!
Anonymous says
åååh,herrreguud for en fantastisk blogg!!!! For noen oppskrifter! Bilder!!!!!!!!!!!!!
Agnes says
BÄSTA RECEPTET NÅGONSIN!
runnergirl says
Hi from Holland,
It took me some time to figure out the conversions of weights and measerments, but I (kind of) managed! I made the raspberry brownies. Loved them! They turned out a bit (too?) gooey, so next time I'll bake them probably a bit longer…or maybe use some more flour. I'll have to figure that out. Also the cheesecake layer was a bit runny…maybe also add some more flour.
Love your pictures!!
Thanks for sharing!
Silvia
naomi says
This is ridiculously amazing brownie is going to go down so good when I make this when the house is empty.I will tell no.one.I will share with not.a.soul.
Nora says
For en kake, for noen bilder, og FOR EN BLOGG!
Anonymous says
Tack för härlig inspiration och vackra bilder!
Jag bakade dina brownies och de blev hur goda som helst!!
Renata
Suvi says
Hi,
is that malted milk powder a necessity or could I replace it with something? I don't know if theres such a thing as malted milk powder in Finland… is there anybody who could help?
Anonymous says
Hold nu op en lækker kage, og en fantastisk blog! Yummy 🙂
Jeg har nu prøvet denne opskrift, og den var absolut fantastisk. Simpelthen et must en kold og regnende oktober dag i København.
Bliv endelig ved med at poste smukke, velsmagende kager og lækre billeder 😉
Anonymous says
Wow, ser "gudomligt" ut!
Carita says
Var tvungen att testa att göra denna och åh så gott det blev! Ska bli kul att bjuda grannarna på detta goda hembakade på Onsdag. Tack för det goda receptet!
Monique says
Underbar blogg! Tänkte göra dessa till mannens födelsedag. Har sett andra recept på cheesecake-brownies och de rekommenderar att man gör dem 24 timmar innan de ska serveras, för då blir de som godast. Håller du med? Eller är det samma dag som gäller? 🙂
Anonymous says
When I looks carefully again…there is already in the english version….
Thks a lot
Fangfang
Anonymous says
Hello!! can you give me the ingredients in GRAMS please?
Thank you!
Minna says
Hi Linda! I just saw Strömsö on Yle Fem and I saw you baking that amazing chocolate cake. I love baking myself and now I have been reading your blog like two hours. And WOW! Pictures are so beautiful and captivating and recepies so tastefull. You seem like awesome girl, I wish you all the best. I will follow your blog on the future and I will buy your book right away when it comes out in Finland. Have a nice weekend!
C says
Jag testade att baka detta igår. Det blev verkligen jättegott, tack för receptet! 🙂
Lapinka says
Hi! I've just baked these lovely brownies, they are delicious! I didn't have the malt thingie so I replaced it with cocoa powder and the taste is just so good. Thanks a lot for the recipe :))
linda says
Good to know, thanks! 🙂