När man har tusentals bilder på sin dator så händer det lätt att vissa bilder faller i glömska. Det gjorde dessa. De här tårtorna bakade jag i april när Aftonbladet skulle komma och hälsa på. Det var väldigt trevligt att få besök hemma för en gångs skull, eftersom det oftast är jag som åker iväg till Stockholm (vilket ju är förståeligt).
Berättade jag att mina cupcakes var med på tv häromdagen? Det var de iallafall. I Nyhetsmorgon för att vara mer exakt. Jag lyckades åtminstone ta några halvbra bilder till Instagram. Att dokumentera var liksom inte riktigt det jag valde att lägga fokus på. Natten före nyhetsmorgon lyckades jag sova hela 10 minuter. 10 minuter!
Jag har aldrig problem med att sova. Aldrig! Jag säger alltid att det som räddar mig från att bli ett nervöst vrak är att jag kan sova och äta oavsett vad som händer. Den dagen/natten lyckades jag inte göra något av det! Att gå upp kl 5 på morgonen (fortfarande natt ett par timmar till för mig) hjälpte inte heller, men i slutändan var det helt klart värt att förlora en natts sömn.
Om ni vill titta på en trött tjej som dekorerar cupcakes i live-tv kan ni kolla på TV4 Play, här!
In English:
When you go through thousands of pictures on your computer, you sometimes find pictures you have completely forgotten about. I took these back in April when Swedish magazine Aftonbladet came to my house to do an interview with me.
Oh, and did I tell you my cupcakes were on national TV? Well, they were! These (instagram shots) are the best shots I managed to take. I can tell you I wasn’t focused on taking pictures that day. The night before I managed to get 10 minutes of sleep. 10 minutes people!
I never ever have trouble sleeping. I could probably fall asleep right now if I wanted to. I always say that my ability to sleep and to eat no matter what is what keeps me from becoming a nervous wreck. But that night I could do neither! Waking up at 5 am didn’t help either, but it was so much fun when I finally got to the studio. Well worth losing one night’s sleep (but did it really have to be that night?).
If you want to watch it, you can see it on TV4 Play, right here. (and yes, I know I mess up a little bit, but it’s a live show..)
I promise to translate recipes into English asap!
My cupcakes in the TV4 studio
Preparing cupcakes..
.. a lot of them!
Recept följer..
mascarponefrosting
-
Värm ugnen till 175 C.
-
Smörj och mjöla två bakformar,
cirka 15 cm i diameter. -
Värm mjölk i en kastrull,
tillsätt smör och värm tills smöret har smält. -
Tillsätt kakao, vaniljpulver,
muscovadosocker och strösocker och blanda ordentligt. -
Vispa äggen till en fluffig smet,
tillsätt filmjölk och blanda ordentligt. -
Blanda mjöl och bikarbonat.
-
Blanda ner äggsmeten i
sockersmeten och tillsätt sedan mjölblandningen. -
Fördela jämnt mellan bakformarna
och grädda cirka 40 minuter. Låt svalna.
-
Blanda mascarpone och florsocker i
en skål -
Vispa grädden hårt och rör ner
den i mascarponeblandningen.
-
Dela bottnarna till fyra tunnare
bottnar. -
Lägg den första tårtbottnen på
ett tårtfat. Bred ut ett jämnt lager mascarponefrosting. Lägg
sedan på nästa och upprepa tills du använt alla bottnar. -
Dekorera med en girland eller
vimpel.
cream cheesefrosting och kokos
-
Värm ugnen till 175 C.
-
Klä en form, 15 cm i diameter med
en hög krage i bakplåtspapper som går några centimeter över
kanten. -
Vispa ägg och socker ljust och
poröst, i cirka fem minuter. -
Värm mjölken något tillsammans
med vaniljpulvret och blanda det med äggblandningen. -
Blanda mjöl och bakpulver i en
skål och sikta sedan ner det i smeten. -
Tillsätt rivet limeskal och rosa
pastafärg och blanda till en jämn smet. -
Häll smeten i bakformen. Grädda
i 50-55 minuter.
-
Vispa smöret vitt. Tillsätt
philadelphiaosten och vispa till en jämn tjock smet. -
Tillsätt florsocker och
vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund om
frostingen är för lös.
-
Dela bottnen i tre delar. Lägg
den första bottnen på ett tårtfat och bred ut ett jämnt lager
cream cheesefrosting över den. Upprepa tills alla bottenlager är
använda. -
Bred ut ett jämnt lager cream
cheesefrosting över hela tårtan. -
Strö kokosflingor över hela
tårtan. -
Dekorera med färska rosor.
citronsmörkräm
100
gram rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2
stora ägg
1 ½ tsk
bakpulver
2 dl mjölk
150 gram blandade bär, t.ex. blåbär
och hallon
-
1. Värm ugnen till 175 C.
Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
2. Vispa rumsvarmt
smör och socker ljust och krämigt i en skål. Tillsätt äggen och
vispa tills smeten är fluffig. Blanda i vaniljextrakt.
3. Blanda
mjöl och bakpulver i en skål och blanda sedan ner dem i smeten.
Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Rör försiktigt
ner bären.
4. Fyll formarna till ca 3/4. Grädda ca 25 minuter.
Låt svalna.
-
Vispa smöret vitt och
tillsätt sedan florsocker, vispgrädde, citronskal och citronsaft.
Vispa tills frostingen är krämig och fluffig. -
Spritsa frostingen på
cupcakesen med hjälp av en spristpåse med stjärntyll.
jag såg dig ..och jag satt där och gapade som vanligt när jag ser dig och tänker …hur gör hon ??…*skrattar…du är verkligen sååå duktig ( alltid så snyggt klädd också )
Kram
Pernilla På Piazzan
Åhh, men tack vad gullig du är! Det värmer! Kram
Ojojoj, det där rosa limetårtan får bli nästa projekt. Allt är vackert som vanligt!
Tack Emma! Limetårtan är riktigt god och fluffig 🙂
Congrat Linda amazing video (i don't understand nothing XD)and as always, photos, cakes divine Marcello
Thank you Marcello! You're too kind 🙂
Den rosa tårtan ser ju underbar ut!! Måste testas!
Tack Maria! Det tycker jag 🙂
Wow amazing beautiful cakes and desserts. I salut you Linda xoxo
Thank you sweet Rowaida! xoxo
It is a real feast! Great!
Thank you Anna!
Jättebra inslag, du är superduktig och jag gillar verkligen dina recept och hur du dekorerar! Dessutom är fotona fantastiska…
Tack snälla Annett! Blir så glad av att höra det 🙂
Your cupcakes look unbelievable!
Big congrats
Thank you Margherita!
Wow, these look crazy good! Great shots off instagram too
Thank you so much!
såg inslaget i Nyhetsmorgon och blev lite besviken för de pratade inte med dig mer än jaha vad gör du nu, dekorerar? ni skulle ju pratat om din bok och kommande och sånt tycker man…. men bordet såg maffigt ut:)
Hahaha.. jo, jag förstår vad du menar! Jag tänker att de som ser mig kanske undrar "vem tusan är hon och varför är hon med i nyhetsmorgon?". Tur att man kan googla och hitta hit iallafall 😉
Jag tyckte väl det var du på nyhetsmorgon, men jag håller med om att de kunde frågat mer och bättre om dig & om din bakning. Du var iaf jätteduktig och det märktes inte att du var trött !
Kram!!
Hehe, det får bli nästa gång helt enkelt! Man vet ju aldrig vilka frågor man kommer få när man står där. Live-tv! Men tusen tack för gulliga ord 🙂
Kram!
Vad kul att se TV-klippet! Och så bra genomfört. Jag hade avlidit långsamt om jag måst va med i TV 🙂
Haha, du kan tro att jag inte är typen som är med på tv egentligen Cecilia!! Alltså verkligen inte! Men man klarar så mycket mer än man tror. Och när man väl gjort det blir man så stolt att man klarade det rätt bra ändå, och utan att spy dessutom 🙂
Guuud vad gott! Allt ser så mumsigt ut 🙂 / Wilma Holmberg
Tack söta Wilma! 🙂
Wow! I'm impressed!
Sam Ana
Thank you so much!
These are so very beautiful!
Thanks 🙂
I really enjoy your blog. Thanks for sharing your many recipes. Have you considered adding a pin it option to your blog posts? Countless times now I've wanted to pin one of your yummy recipes and can't because you have all the images blocked. I would like to add the pink lime cake to my list of recipes to try, but it's unlikely I'll remember where to go for the recipe. Kind of a bummer.
Hi Mabel! Thank you!
I have no idea how to do that 🙂
I've heard from other people that they have a problem pinning my pictures but I see them on Pinterest all the time!
Here is the pink lime cake for example: http://pinterest.com/pin/278519558176417884/
Såg TV4 klippet och tyckte du gjorde det jätte bra, sen läste jag att du bara sovit 10 min!!! Det märktes inte över huvud taget, hade det varit jag så hade jag varit helt däckad 😀
Såg otroligt gott ut! Tack för en härlig och inspirerande blogg!!
Tack så hemskt mycket Johanna! Skönt att höra 🙂
Hej Linda, såg dig i söndags och som vanligt var du så bra, har en fråga till dug undrar vart man kan köpa den du använde till blommorna för att få en annan form och mönster på blommorna? Jsg har själva utstickaren men inte den andra och vill väldigt gärna ha den 🙂
/ Emma
Hej Emma! Tack så hemskt mycket! Silikonformen finns här: http://www.strosselannat.se/blom-verktyg/pragel-set/blossom-silikonform.html?grp=563270
OmG Linda, it's amazing! The cakes, the cupcakes and the pictures… I absolutely love them.<3
ps. fall in love with the pink cake with roses, simply fabulous!
Congragts,
xoxo
M.
Thank you Martina!
Your cupcakes are wonderful !!!! *-* and your blog is fantastic!!!
Congrat Linda 😀
http://i-dolci-di-vale.blogspot.it
Thank you so much 🙂
Hej!
Jag har precis gått och införskaffat din bakbok "Lomelinas tårtor" och sitter för fullt och låter mig inspireras! Måste dock fråga, är på jakt efter små vita tårtfat som passar när man ska baka dina små och höga tårtor (15 cm diameter)… Vart kan man köpa det?
Med vänlig hälsning, Lina (nyinspirerad bakamatör
Hejsan! Kika in på Leilas Generalstore för mindre tårtfat: http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/5/glasprodukter
Tack snälla Lina!
Som Carolin säger finns några superfina i Leilas butik.. annars är de rätt svåra att hitta! Jag har haft turen att hitta i typ tiokronorsbutiker. Tror kanske de har något mindre fat på Åhléns och Lagerhaus med..
I think your cakes are the most beautiful I've ever seen! And they look delicious too. I do hope your book will be translated into English one day!
Wow, thank you! I hope so too 🙂
Hei!
Jeg så deg på TV4 i helgen, og ville bare si at jeg syns det var veldig hyggelig å se på! For meg som ikke er noen mester i baking, så fikk du hele prosessen til å se ukomplisert ut – jeg ble motivert til å lage egne cupcakes – tusen takk:)
Åh, det är ju precis vad man vill höra! Man behöver ju inte krångla till det så värst 🙂 Lycka till med bakningen!
I love the look of the pink rose cake! I saw the morning show on the internet and I think you did a fantastic job, Linda!
Aww, thank you Sini! SO great to hear that 🙂
Beautiful cakes..
Thanks Mia!
Hej Linda,
Har precis köpt din bok o den e ju helt FANTASTISKT!! Har aldrig sett sådana fina tårtor! Jag har som nybörjare gjort din No Bake Cheesecake idag o den ska avnjutas vid en kräftskiva imorrn 🙂 Har bara en snabb fråga som jag hoppas du hinner svara på tills imorrn. När kakan väl har tinat 30 min, kan man sen frysa in den igen OM det blir ngt över? Eller blir det inte bra?
Glada hälsningar
Maria i Varberg
Hej Maria! Missade ju helt denna frågan! Hoppas tårtan blev bra iallafall 🙂 Och visst kan man frysa in den igen, dock blir den något isigare..
Hej Linda,
Vad glad jag blev att jag hittade ditt recept på limetårta m kokos! Såg artikeln i Aftonbladet och skulle spara recepten för den tårtan såg underbar ut, men men tyvärr måste tidningen åkt till återvinningen av misstag. Letat och letat efter detta recept! Nu blir det nästa tårtbak en rosa kokostårta, den ser ut som en dröm…Tack!
MVH Therese
Men vilken tur! Jag hade helt glömt bort den!
Lycka till Therese!
How exciting – congratulations! I would probably lose a little sleep as well, if I were going to be on tv. 🙂
Thank you Willow 🙂
Yes, it is definitely a bit nerve wracking!
Your cakes are so beautiful 🙂 what nozzle do you use for the chocolate cupcakes in the last picture? I watched the video to see if it was mentioned but I can't understand a word of Swedish!
Hi Angela! Thank you 🙂
I used a large open star tip, like 6B or 8B in this picture:
http://www.wilton.com/store/images/site_images/Open-Star-Decorating-Tips1.jpg
Your cupcakes look delicious. I would love to try and make some. Congratulations on perfection!
Thank you Toni!
Ååååhh vilka härliga bilder, man blir ju sugen på precis allt, både att smaka och baka!
Tack Veronica! Härligt! 🙂
this looks sooo delicious and absolutely FABOULOUS!!! 🙂
Thank you so much! 🙂
men ÅH. sjukt sjukt fint och drömmigt.
Tack Vicky!
Var på bokmässan i torsdags och lyssnade på dig. Och fick smaka på din himmelskt goda espressotårta! Tack för det 🙂
Åh, vad roligt! Du valde rätt tillfälle för den tårtan blev bäst.. 😉
Tack för att du kom och tittade!
Hej Linda,
Tack för en inspirerande tårtbok! Jag undrar var du köper alla fina flaggor och dekorationer till tårtor, cupcakes osv.
Ha det gott!
Hej Carolin! Tack så hemskt mycket 🙂
Jag gör flaggorna själv med grillpinnar och band. Superenkelt!
Men vilka underbara tårtor !smakar säkert lika gott som de ser ut :-)tack så mycket för recepten !
Tack själv Amanda!
This is hands down one of my favorite blogs of all time. Your work and photography is just incredible! Thank you for sharing it 🙂
Thank you so much Adrienne! That means the world to me 🙂
Kära Lina, jag har ett problem med din mail, jak kan inte öpna det. Kan du vara så snälla och skriva mig din mail? Tack så mycket! Jag skulle vilja diskutera med dig om en projekt.
kristinahruba@seznam.cz
http://www.devceuplotny.blogspot.com
I love your work! So beautiful, and your pictures are always amazing. 🙂
Aww, that is so sweet of you to say! Thanks!
I found your blog by coincidence and I have just ordered your book! Its amazing what work you have done to all these creative cakes!
Yay! Thank you so so much Lana!
So many gorgeous cakes! And lovely shots too!
Hej!
Fin blogg. Du är välkommen på http://filmandotherstories.blogspot.se/.
🙂 Ha det bra!
Hej!
Fin blogg. Du är välkommen på http://filmandotherstories.blogspot.se/.
🙂 Ha det bra!
i'm just crazy of your pastries and your ambiances
Such incredible photography! Suddenly you’ve made me crave a slice of cake even though it’s breakfast time, which never happens! I hope one day my food photography blog is at least half as good as yours!
Hello Linda !! I love your blog, will you have these recipes soon in english ?
WOW! I've just descovered your blog, and I'm in love with it!
I really would like the translation of this amazing desserts you made, as I would really like to make it for my sweet Italian Grand-mother Cecilia, turning 95 years old this coming March! Yep 95 🙂 We'll be celebrating over in Switzerland at Christmas time, and I want to make it oh so special!
I've been looking around all year long, and I fell in love with this beautiful combination, and I'm sure it's also fantastic delish.
Thank you!
You are amazing!
Naomi 🙂
theothersampsons@gmail.com
Beautiful cakes! I featured them in my Friday Favorites post today on my blog. 🙂
Lovely !! i would like this rose cake for my birthday !!! 🙂 so nice.
Are these recipes available in English yet? I am dying to make them!
Fantastisk blogg! <3
Hej Linda!
Tycker att dina tårtor och cupcakes är otroligt snygga och ser superglad ut! Ska gifta mig i juni och har tänkt mig en kombination av en liten tårta och individuella cupecakes och vill baka själv – dels för att spara lite pengar och del för att få precis det jag vill har 🙂 Gillar verkligen din stil! Har du några bra tips på snygga och goda kombinationer? Är ute efter ljust & fräscht, sommrigt och härligt men samtidigt gott som inte riskerar att bli tråkigt och torrt om jag bakar dagen innan? Otroligt tacksam för din input, älskar din blogg! God jul! Amanda
Your cupcakes are beautiful!!! =) In the cake with the roses on top is that coconut on the sides or is that your icing pipped with a specific tip if you don't mind me asking! =)
Hi! Your cakes and cupcakes looks yummy and pretty 🙂 Hope you could share your recipes in English, please. 🙂 Thank you! -Greetings from Philippines
Yes, please, please, please, translate into English!!!!
Hello, I love these cakes, they are beautiful! Would it be at all possible to translate the recipes into english? I have a birthday coming up and would love to try the pink coconut rose cake. Thank you.
The chocolate cake: all 4 layers of cake are made from 2 eggs??? And 3 layers of frosting from 250g mascarpone?? Sounds quite impossible…
WOW! Amazing! But I really wonder the same thing as many others: Could you PLEASE translate the recipes into English? That would be appreciated SO MUCH =)))) I love the rose/coconut-cake!
I would also love to have a translation into English.
PLEASE!
Please translate these recipes into English!
Whaooou it's so wonderful really beautiful congrats to you
Linda, my pink cake drops in the middle. What am I doing wrong? Tastes delicious though! That lime taste is so good.
Oh no! I've had that happen a couple of times as well and honestly I'm not sure why! it's strange how it can happen sometimes only – but I'm thinking it can be because the eggs are too cold. Or try whipping a little less. Hope it goes better next time! x
Hello Linda, are these recipes available in Engliah? Thank you! Rebecca