June 16, 2011

Rustic pink dessert table!

En dag för inte så längesedan fick jag för mig att jag skulle göra ett dessertbord. Sådana idéer brukar jag få ganska så plötsligt (även om jag tänker på tårtor, dessertbord eller andra slags bakverk mest hela tiden) och då känner jag att jag bara måste få det gjort. Oftast blir det då helt oplanerat och impulsivt, men det är nog bara att acceptera att det är så jag funkar. Det är då det blir bäst! Jag önskar att jag var lite bättre på att planera och lägga upp min tid på ett bra sätt. Nu måste jag, för jag har tagit mig an ett projekt som är så stort att ni inte anar!

Nog om det. På bordet står en blåbärstårta med hemmagjord blåbärssylt, lemon curd och marängfrosting, citronmacarons, chokladmacarons, chokladcupcakes, maränger och lemonad. Jag fick även äran att ha med mitt bord på dessertbordsdrottningen Amy Atlas blogg!


In English:
One day, not too long ago, I suddenly felt a strong urge to create a dessert table. I usually get these ideas out of the blue (even if I think about cakes, cupcakes or dessert tables almost around the clock) but when I get them I try to act on them. I'm very impulsive when it comes to baking or creating something, and I feel like I just have to do it right now. Maybe I should just accept the fact that that's how I work. I just wish I was better at planning and using my time well. Now I have to, because I have such a big project on my hands, you have no idea!

Enough about that. On this table I'm serving blueberry cake with homemade blueberry jam, lemon curd and meringue frosting, chocolate macarons, lemon macarons, chocolate cupcakes, meringues and lemonade. I also had the great honor of having my table featured at Amy Atlas blog!


Share to Facebook Share to Twitter Pin This

33 comments:

 1. Det är så otroooligt vackert! du är helt fantastiskt duktig.

  Idag har jag provat jordgubbsmousse som du lagt ut recept på (för ganska länge sen) det var den absolut godaste jordgubbsmoussen jag provat! Till helgen ska jag göra mitt första desert-bord. Tema Hello Kitty och Lila/Rosa. Så det blir knappast i stil med denna vackra skapelse... ;-)

  ReplyDelete
 2. It all looks so very beautiful!

  ReplyDelete
 3. FANTASTISKT! Du är helt fantastisk!

  ReplyDelete
 4. This is adorable, the vintage desk is swoon worthy, where did you get those paper straws?

  ReplyDelete
 5. Fantastiskt vackert! Ojoj. Tydligen är det bra att vara impulsiv. :)

  ReplyDelete
 6. FANTASTISKT!!
  Blir avundsjuk på de som är inbjudna!

  ReplyDelete
 7. Åh, jösses vad bedårande vackert!

  ReplyDelete
 8. Underbara superfina bilder!!!!

  ReplyDelete
 9. It's the first time I leave a comment here but I follow you on flickr and sometimes I visit your blog, that I adore. Definitely. Especially I love your photos, I think they're absolutely amazing. The pics of this post are stunning, I'm amazed!!!

  ReplyDelete
 10. OJ,skitsnyggt! Vem äter upp allt det där?:)

  ReplyDelete
 11. Wow this is beautiful!! everything looks perfect.

  ReplyDelete
 12. Jag har blivit så inspirerad av alla dina fina dessertbord. Så i fredags gjorde även jag ett till mitt examenskalas. Temat var "Rosa Paris"..Så nu har jag en massa eiffeltorns kakor och eiffeltorns cupcakes kvar!

  ReplyDelete
 13. Wow!! Du gör så underbara skapelser! Kan du lägga upp receptet på din "pink lemonade"?? Snälla..

  ReplyDelete
 14. This is amazing and gorgeous. Love love it

  ReplyDelete
 15. This is amazing and gorgeous. Love love it

  ReplyDelete
 16. Oh my godness, thats absolutly amzing!!!!Hughs Anja

  ReplyDelete
 17. OMG !
  Your blog is really cute ^_^
  I like your pics ! :)

  ReplyDelete
 18. Wow, the table is amazing! Love everything! The cakes, the cake stands, the decoration...evreything is fabulous!

  Kisses from Hong Kong,
  Nicole

  ReplyDelete
 19. Tack så hemskt mycket alla! Thanks so much everyone!

  Annika - Vad kul! Ja, den moussen är inte dum. Ska bli kul att se dessertbordet! :-)

  Elle marie - I got them from klarafardiga.com!

  Tove - Ja, det verkar så :-)

  Linn - Mina vänner brukar få äta så mycket de orkar :-)

  Pips - Thank you! I'm glad you decided to leave a comment!

  Viktoria - Åh, vad kul att du blev inspirerad! Jag ska kolla genast! Det blir alltid massor över, jag vet.. och det tar emot att slänga!

  Hannah - Tack så hemskt mycket! Jag improviserade faktiskt! Det är min väns hemmagjorda rabarbersaft, vatten, citron och isbitar :-)

  ReplyDelete
 20. Vilka underbara bilder! Hur får du ner citronskivorna så snyggt i flaskan? När jag provat har de alltid gått sönder...

  ReplyDelete
 21. Wow! Så flott :) På tårtan, hvilke størrelser har du brukt på formene? -Karoline.

  ReplyDelete
 22. P - Oj, det var inte jag som tryckte ner dem faktiskt! Jag gissar på att det funkar bäst att vika skivorna dubbla och sen försöka trycka i dem :-)


  Karoline - Den understa tårtan är 15 cm, på den översta har jag använt utstickare, så jag gissar på kanske 8 cm? :-) Jag gillar små tårtor!

  ReplyDelete
 23. You are so AWESOME!!!! I had to do a post about you to spread the word! You should have your own tv show...and magazine...and book too! You creativity is OFF THE HOOK! ;}
  Can't wait to see what new creations you have in store!!!

  m ^..^

  ReplyDelete
 24. Wow, what a beautiful spread! Random thing to ask, but where did you get the awesome lemonade bottle? :D
  Thanks x

  ReplyDelete
 25. Hej!! Blåbärs tårtan såg supergod ut! Har du ett recept att deLa med dig av?

  ReplyDelete
 26. wow! første gang jeg har sett denne bloggen, veldig inspirerende! Kan jeg spøøre hvordan du fikk sitroenen inn i flaska? :P Og hvor du får kjøpt den flaska?

  ReplyDelete
 27. Can u write down the recipe for this cake? Thanks!! I'm obsessed with your blog! Gorgeous photos!!! <3

  ReplyDelete
 28. Hej, jag måste säga att din blogg är helt.. Oherregud! Underbar, och man blir så sugen på fika :')
  Älskar din blogg.♥

  ReplyDelete
 29. hej! vilken förträflig blogg! jag skulle vilja baka din blåbärstårta på min sons dop, kan man få receptet? :) hela dopmenyn är hämtad härifrån! Julkram!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!