Ni vet såna där dagar när man har så mycket att göra att hjärnan blir överbelastad och inte klarar av att göra någonting alls? Dagen när jag bakade dessa var precis så. Jag avskyr såna dagar, men oftast resulterar de iallafall i att jag bakar något kul (oftast för avancerat). Bara för att slippa allt det där andra som man egentligen borde göra. Jag skulle visserligen baka, men verkligen inte pajklubbor eller pie pops eller vad jag ska kalla dem för. Just därför var de extra roliga att göra och just därför tog jag extra lång tid på mig att fotografera dem. Bara för att skjuta upp liiite till. Det är jag expert på.
Jag har tänkt göra dem länge men inte kommit till skott, så nu var det dags. Se till att du använder pinnar som tål ugnen (absolut inte plast!). Jag köpte mina på Klaraform. Man kan fylla dem med i princip vad man har lust med men jag kan rekommendera valfri sylt, jordnötssmör och choklad eller nutella. Nutella var helt klart vinnaren av de tre.
In English:
You know those days when you have so much to do, your brain overloads and can’t handle to complete a single task? The day I made these was one of those days. I HATE those days, but at least I usually end up baking something fun to get my mind off things. That is probably why I love baking so much. The thing is I was supposed to bake, but definitely not pie pops. That’s what made it so much more fun. And I took my good old time photographing them too!
I’ve been wanting to make pie pops for a long time and it was definitely about time.
Make sure you use lollipop sticks that are safe to use in the oven (not plastic, ok?).
You can use any filling you like but I tried peanutbutter chocolate, jam and nutella. All were delicious but nutella was a keeper.
Recipe adapted from Always with butter
Nutella pie pops
200 g mjöl
En nypa salt
100 g kallt smör, i kuber
50 ml kallt vatten
Nutella (eller sylt, jordnötssmör och choklad, bär…)
Kakpinnar/glasspinnar/grillpinnar som är ugnssäkra (inte plast!) Jag använde dessa
1 ägg, lätt vispat med en skvätt mjölk
Socker att strössla med
Blanda mjöl och salt i en skål. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills du får en smulig deg. Lägg i en kyld skål. Tillsätt kallt vatten och nyp försiktigt ihop till en deg. Knåda tills degen precis gått ihop. Slå in i plastfolie och lägg i kylen minst 2 timmar.
Värm ugnen till 175° och klä en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till cirka 3-5 mm tjocklek. Skär ut så många små rundlar (använd en rund liten utstickare eller t.ex. ett litet glas) som möjligt av den utkavlade degen. Överbliven deg kan du trycka ihop, rulla in i plastfolie och lägga in i kylen 20 minuter och sedan upprepa samma procedur.
Bre ut en klick nutella (eller valfri fyllning) på en rundel men lämna kanterna fria från fyllning. Placera en kakpinne i mitten (eller gör minipajer utan kakpinne!) och pensla sedan kanterna av degen runtom fyllningen med äggblandningen. Lägg sedan på en degrundel över. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med äggblandningen och strössla lite socker ovanpå. Grädda cirka 15-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Pie pops är så söta! Vad fint det blev stjärnan 🙂
Those look soooo good. I want one!
http://fashionscrapbooking.blogspot.com/
They look amazing! I want to make them for my nieces next wekkend they're going to love 'em so much!
These are so adorable! They also look like a lot of work but well worth every bite! Great pics too. 🙂
These are beautiful! Lovely idea!
Wow!!! Fantastiska! 🙂
What an awesome idea! Truly great, I will need to make those!
Fina! 🙂 Hur fixar du de olika mönstren?
yum!!! i need to make these for the holidays! Johannes will love them
Te han quedado tan bonitos!!! Seguro que además está muy ricos.
Las fotos son maravillosas.
Besos,
Hi !
WOW this is such a great idea !
I love your pictures… they are so helmish and friendly.
all the best fom vienna,
melanie
http://www.wienerwohnsinn.blogspot.com
nice ideea… great photoes
åh du levererar och levererar otroliga inlägg varje gång!
Vackert och säkert väldigt gott.
Kram
Pernilla
Åh vad söta!! Vad använder du för något för att sticka ut stjärnan med?
so lovely
a pop with nutella and stars
i'm totally fan
I really love all in this post!!! ♥
You are so talented with your framing and styling of food, and the recipe looks great 🙂
I can envisage a mince pie version just in time for Christmas! Nutella is perfect for the kids (including big kids) though 🙂
What a lovely idea and I absolutly Love you pictures. They're stunning!
mmm, they look good 🙂
These are fantastic, I'm so going to make some for Christmas pies!
They look so good!
http://www.hungryhk.blogspot.com/
Hej!
Jag köpte din bok för ett tag sedan. Har bakat flera olika tårtor, men mitt problem är att bottnarna blir så kompakta/hårda. Vad kan det bero på? Vad tror du att jag gör för fel?
Jag är inte jättevan när det gäller bakning, men har lyckats med andra recept förut.
/Mia
This looks really awesome and it does not seem that difficult either! 🙂 Im adding this one to my bakelist 🙂
Jag har precis samma problem som Mia. Mina bottnar blir också hårda och kompakta. Vad gör jag för fel?
Yum! These sound amazing. And these photos are gorgeous!
trevliga "bäbis-pajer"! 🙂
varifrån kommer de vackra vita skålarna?!
/Johanna
GREAT GREAT GREAT idea!!!!!!! ^_^
I'm always impressed by your creativity…
Silvia
your food ,photos and blog looks amazing
It looks great!!! Gratulation
allvarligt! Är det DU som har gjort det här?!
Fantastiskt fina bilder! Har sett liknande pie pops hos Sweet Paul. Jättefina är dina iallafall, den lilla stjärnan? Hur stansar du ut den?
Gulliga. Får prova på dessa en dag. =)
ååå vilken rolig ide.. dom där mååååååste jag försöka mig på att göra, inte för att jag tror dom blir så fina som dina, men jag bara måste försöka.
Vad glad jag blev att jag hittade just din blogg.
Tack för din inspiration.
Så söta!! Är helt kär i din blogg!
Keep up the good work!
looks absolutely delicious!!
din blogg är toppen.
I absolutely love Nutella and I just can't wait to pester someone into making this with me. Thanks!
Yuuuuuuum!
Du är verkligen en otrolig männsika och du är så otroligt duktig. Jag önskar att bli lika duktig som dig, både på att fota och baka!
Nutella pops..they sound amazing and the pictures on your blog are drool worthy. I cannot stop starring at them as if I can grab a piece from them.
Beautiful! I made some pie pops a while back with fruit filling, but nutella is genius!
Oh my…I'm kicking myself for not buying a pie pop maker for dirt cheap at burlington coat factory now!! I have to make these!! Nutella is the magic word for me for inspiration! Thanks for the idea! =)
Ergo-Blog
Hej!
Jag är väldigt intresserad av att baka och sitter och söker efter saker att göra efter studenten i sommar. Jag letar och letar men hittar inget bra ställe där man får lära sig om just bakning, så därför skulle jag bli väldigt tacksam för svar om du berättade vart du lärt dig allt! =)
Tack på förhand, Elin Bergwall
What a faantastic idea! x
Great photos!
I love your blog <3
fantastic, awesome, delicious!!!!!
i love your blog and will add it to the favourites of mine 🙂
Martina
PS. there is a giveaway on my blog, don´t forget to enter: http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/11/giveaway.html
Hey, nice idea! if you look for more traditional / international recipes until Christmas, have a look at this app maybe!
x K
https://www.facebook.com/smartcaruk/app_538476539514757?ref=ts
Wow, it looks really good : )
Åh men vilka bilder! här ska jag browsa gamla inlägg och inspireras, har fått jättedille på snygga matbilder 🙂
kram /iris
**********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************LECKER*****************************************
I just stumbled upon your blog (I was looking for European baking blogs, as the Americans often use ingredients that sound completely foreign to me) and it's so amazing! The pictures are beautiful, but I was still a little sceptical until I tried your macarons recipe… and they came out perfect FOR THE FIRST TIME EVER. You are now officially my baking Goddess and I really hope that your book will be published in other countries!
Hej. Smälter inte nutellan i ugnen?
Wow, these look sooo good, can't wait to make some!
Så söta de är och dina bilder är verkligen underbara!
these looking stunning. i'd love to try one. xx
Åh herregud, det här ser otroligt läckra! Jag hittade bara din blogg och jag ser fram emot att följa dig och din fantastiska fotografi. Och du har rätt, du bara inte kan gå fel med Nutella.
I just wanna say thank you for your recipe, your blog, your light and everything !!! Thanks Pinterest ;-*
Your Nutella Pie Pops are on my blog, just perfect !
http://muffinsloveme.over-blog.com/article-nutella-pie-pops-116798918.html
Amande – Muffins ♥ me
Fantastic! Here's my attempt: http://alisonlisahorn.blogspot.co.uk/2013/04/chocolate-pie-pops.html
They went down really well 🙂
Hey! Thanks so much for this they are amazing and I really like the pictures but the font meant I ended up putting 200g of butter in by accident, just for future reference.
Your recipe has been featured here > https://sweetmeetsbakeshop.com/2016/10/23/nutella-chip-cookie-sandwiches-12-more-nutella-recipes/
Happy Sunday and keep on baking!