Förra helgen hade jag helt plötsligt fyra stora mogna mangofrukter (för det är väl så man säger i plural?) hemma. Jag älskar mango, men vet aldrig riktigt vad jag ska göra med dem. Oftast äter jag dem precis som de är, men att äta fyra mangofrukter känns inte helt ok. Så jag åt två (inte på samma gång) och bestämde mig för att göra glass av de andra två.
Eftersom jag är väldigt svag för glass funderar jag faktiskt på att skaffa en glassmaskin. Någon som har bra tips? Vilken är bäst?
Mangoglass
3 stora äggulor
1 1/2 dl / 120 gram socker
3,5 dl grädde
2 dl mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
350 gram mangopuré (ungefär 2 färska mangofrukter)
Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Häll grädde, mjölk och vanilj i en kastrull. Värm försiktigt tills blandningen når kokpunkten. Häll en skvätt över äggulorna och rör för att värma blandningen något. Häll över resterande gräddblandning. Rör om och häll tillbaka i kastrullen. Värm tills smeten tjocknat något. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna. Häll upp smeten i en ren skål, blanda i mangopuré, täck med plastfolie och ställ in i kylen tills smeten är kall.
Ta ut glassen ur kylen och rör ordentligt. Har du ingen glassmaskin, ställ in skålen i frysen och rör ungefär var 20:e minut tills glassen stelnar.
Ta ut glassen i rumstemperatur en stund före servering.
In English:
Last weekend I found myself having four large, ripe mangoes at home. I love mangoes, but I’m never really sure what to do with them. I usually end up eating them the way they are, which is fine, but eating four mangoes just like that is out of the question. So I ate two (not at once), and decided to use the other two to make icecream.
By the way, I’m seriously considering buying an icecream maker. Does anyone know which one to get?
Så gott!!
Tack 🙂
love your work. a true talent.
Aww, thanks Rachel!
Beautiful as always! Love your styling!
Cheers,
Susanne
Thank you so much Susanne!
Finfint! Ser jättegott ut!
Tack Britt!
delicious! I love mango!
Thank you Charlotte!
I have the Cuisinart 2L in stainless steel finish. Beautiful and fabulous. Quite loud while it's churning, but I think they might all be. It only goes for 20-25 mins so it doesn't bother me much. I did some research online before I bought it and I didn't come across any negatives. Funnily enough, I just used it today for vanilla ice cream! Mine tastes very slightly eggy, so I'll try your recipe next time. Your proportions are a little different. x
Thanks for the advice! That's actually the one I was looking at! I hate it when icecream tastes eggy.. this recipe will not let you down I hope 🙂
I always want to make all of your recipes!!! This looks delicious!
I live in a Studio so I needed one that is compact. This one worked out well
http://www.amazon.com/Cuisinart-ICE-21-Frozen-Yogurt-Ice-Sorbet/dp/B003KYSLMW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1333208508&sr=8-1
åh så gott det lät!
i can't wait for ice cream weather! this looks fabulous.
I am so happy that you posted this….mango is one of my favorites and I can not wait to try this!
Everything that you photograph looks amazing!!!!!
Your photos are really beautiful.
I'm enjoying looking at your blog.
I've got the 2L Cusiniart one as well, and I can agree that's it's loud. But it's only on for 20 or so minutes so no biggie..
Lovely! I love the peachy hue. Thanks for sharing the recipe!
Your photography makes every post such a visual (aside from a flavorful) delight!
I love your photography! Everything look so great and delicious, yummi ! 🙂
Mango ice cream! Perfect for my little one. Something more healthy for her!
Hej! Jag tycker att din blogg är jätterolig att läsa, därför har jag skrivit det på min blogg! Kika gärna in på min blogg nån gång!
excellent recipe =)
Oooo I love mangoes too but have never thought of what to make with them either, I always eat them whole before I can decide on what to make. But this looks great! Must make a mental note to make it next time. I've used the Cusinart 1.5L ice cream machine and it works a treat. I hope that helps!
Looks delicious! Great Photos.
Jody
Love my Cuisinart! Some good advice that I found by reading user reviews on Amazon is that if you get the one without a plug/cover on top be sure to cover the hole on top with a kitchen towel. If you don't you may be very disappointed with the loose consistency, by using the towel you should get a good soft serve that you can eat right away or soon after with minimal freezing. Enjoy!!
And I have found that it helps to stop the machine half way through and scrape down the sides.
Jag tycker att försöka det på min födelsedag i maj. :-)Gillar fotoer också förstås! Tack så mycket!
Looks delicious.Yummy.Love your photos.
Can I make this without using eggs? If yes, tell me how 🙂
jag är kär i din blogg! kommer absolut komma hit ofta!
I adore your blog..Awesome recipe photos..
Har precis hittat hit och förstår inte varför jag inte gjort det tidigare!?! Fantastiskt vackra bilder och din blogg inspirerar mig verkligen även om min grej är glass på getmjölk! 🙂 Min maskin är en Musso 4080, en med kompressor som jag är jättenöjd med även om den kostade en slant. Hade en med frysblock tidigare men jag vill göra MASSOR av glass, flera efter varandra och då är det bara kompressor som gäller. Kommer absolut att kika in här ofta nu när jag hittat dig. 🙂
This looks so delish. thanks for sharing
mingz eclectic creations
Oh, I can't wait to try this! I linked to your post here, hope that's okay:
http://samsterstyle.blogspot.ca/2013/06/yum-ice-cream.html
Thanks for sharing such a yummy post regarding mangoes. Unfortunately many people in the
Pakistan do not afford to have them.
Mango exporter pakistan
Mango producer in Pakistan
I have the delonghi gelato maker. Not to loud 🙂 works great
This blog is truly extraordinary in all aspects.
Mango producers in Pakistan
Thank you so much Love your blog..
Mango exporter in Pakistan
I am not sure if you would reply to this but you will make me so happy if you do. I don't have ice cream machine. I am so glad in this recipe we can make it without it. I really want try this recipe . which cream did you use? Can you give me the name please. The only ones I know is heavy whipping cream or whipping cream and half and half. Which did you use? Can we use vanila extract for powder. Please do reply and let me know.
Please reply
Hi I was searching for the blogs for many times, now I have reached at the right place.
snow ice machine
beautiful Linda!
Thanks!!