Bakverk som innehåller nötter och choklad är bland det godaste jag vet. Brownies är verkligen enkla att göra, och enligt mig, så mycket godare än kladdkaka! Det här receptet använder jag när jag behöver baka något som både är gott och går snabbt. Självklart går det bra att byta ut pecannötterna mot valnötter, hasselnötter eller helt enkelt vad man själv tycker om. Den vita chokladen går också bra att byta ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad om man tycker bättre om det.
Brownies med pecannötter och vit choklad
•125 gram mörk choklad
•125 gram smör
•2 ägg
•2,5 dl socker
•1 tsk vaniljsocker
•2,5 dl vetemjöl
•0,5 tsk bakpulver
•2 dl pecannötter
•75 gram vit choklad, hackad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst i en annan skål.
2. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter i en annan skål.
3. Blanda ned den smälta chokladen och smöret, mjölblandningen och den hackade vita chokladen i äggblandningen och rör tills smeten är jämn.
4. Häll smeten i en smord fyrkantig form, cirka 20 cm stor. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna en stund och skär sedan upp i hur stora eller små bitar du önskar.
In English:
I really love cakes and cookies containing nuts and chocolate. Also, brownies are so easy to make! I use this recipe whenever I need to make something quick, which is tasty aswell. The pecans can easily be replaced with walnuts, hazelnuts or whatever you prefer. The white chocolate chips can also be replaced with dark chocolate or milk chocolate.
Double chocolate and pecan brownies
•125 grams dark chocolate
•125 grams butter
•2 eggs
•2,5 dl (deciliters) sugar
•1 tsp vanilla sugar
•2,5 dl flour
•0,5 tsp baking powder
•2 dl pecans (chopped)
•75 grams white chocolate chips
1. Preheat oven to 175 degrees C. Melt butter and chocolate in a pan on the stove. Let cool. Beat eggs, vanilla and sugar until light and fluffy in a bowl.
2. Mix flour, baking powder and chopped nuts in another bowl.
3. Add the chocolate and butter, flourmixture and the white chocolate chips to the batter and mix until smooth.
4. Spread the mixture in a greased 20cm square baking pan. Bake for about 30 minutes. Let cool for a while and then cut brownies into bars.
Tove says
Mums, ser supergoda ut! Choklad och nötter är ju nog en nästintill oslagbar kombination, speciellt om den serveras form av brownies. 🙂
e says
Åh, såg riktigt goda ut! Min favorit när det gäller brownies är rocky road – jag brukar täcka kakan med dulce de leche, och så hackade salta jordnötter, mini marshmallows och smält mörk choklad på det. MUMS!
Viktoria-pinkpastry says
åhh det låter super gott! Jag älskar sådana där enkla recept som man bara kan slänga ihop, dessa måste jag pröva!
Cupcakesfluffan says
Ser supersmarrigt ut
Carina - Bakkonst says
Oj vad goda de ser ut!
Du tar så snygga bilder!
linda says
Tove – Visst är det! Mums 🙂
e- Åh, det låter ju inte helt fel!
Viktoria – Ja, de brukar ju alltid gå hem när man ska bjuda på fika!
Linda – Tack!
Carina – Tack så hemskt mycket! 🙂
Sara says
Du har en award att hämta här: http://www.cuddlecake.se/2011/01/12/blog-award/
Linda says
Mmm det ser väldigt gott ut! Tror faktiskt nog aldrig att jag ätit brownies med vit choklad i, får bli ändring på det 🙂
Daniella - BakeCake says
Dom ser otroligt goda ut!!
Jag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!
Yasemin says
Jag gillar också brownies med valnötter, Så gott…
Josefine says
Hej! Just nu pågår två auktioner i förmån för UNICEF på min blogg. Den ena på ett cupcake-paket och den andra på ett par örhängen. Högsta budet går oavkortat till UNICEF. Hoppas du kikar in och lägger ett bud!
Anonymous says
Bakade dessa idag. Mycket uppskattade, underbart goda!
Anonymous says
Himmelska! Använde en 70% mörk choklad med ren smak och det bästa av allt Green & Blacks organics vita choklad!
C. van Empel says
the measurements of the sugar and flour in dl doesn't make sense unless it's a liquid substance! How much is it in grams?? please tell me.. I'm making it now, and I dont know if what I did is right..
linda says
Hi! Sorry, that's how we measure in Sweden! Weight for sugar shoul be 225 grams and flour 150 grams.
C. van Empel says
0,5 tsp baking powder. Mine stayed really flat. Is it enough powder? I never put so little for this amount of flour. Am I doing it wrong?
linda says
It should be enough, definitely for a brownie recipe!
C. van Empel says
Or maybe because I used more flour and my baking pan was bigger. I'm trying it again. I hope it will be good this time 🙂
linda says
Ah, yes, I bigger pan makes them more flat 🙂 And maybe you shouldn't add the extra flour?