Scroll down for English text and recipe!
De här cupcakesen är så goda och så saftiga. Kan något som innehåller banan bli torrt överhuvudtaget? Jag tror inte det faktiskt. Jag uteslöt kanelen och pekannötterna ur receptet (idag får ni för övrigt hålla till godo med ett recept på Engelska, hoppas det är ok!) och de var ändå hur goda som helst, men lite pekannötter hade nog inte skadat.
Den här smörkrämen är faktiskt väldigt osmörig, om man kan säga så. Många recept på Swiss meringue buttercream innehåller faktiskt nästan den dubbla mängden smör. Nej usch, det blir alldeles för smörigt för min smak! Och jag vet att jag är lite luddig med mängd kola i receptet, men bara tillsätt och smaka av. Jag minns verkligen inte hur mycket jag hade i!
Caramel swiss meringue buttercream
•6 äggvitor
•240 gram socker
•270 gram smör
•Kola, efter smak
Gör såhär:
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen. Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt kolan, efter smak och tycke, och vispa ett par minuter tills frostingen är slät.
In English:
These cupcakes are so moist and scrumptious. I don’t think any recipe containing bananas can be dry, can they? I left out the cinnamon and nuts and they were still delicious, but I imagine some pecans would make them even better.
Yes, I know my buttercream is not very.. buttery. But I actually prefer to use as little butter as I can. And this recipe really works for me! I don’t remember the amount of caramel I used so just add to your liking.
Banana cupcakes
Recipe adapted from Martha Stewart
Makes 28
Ingredients
•3 cups sifted cake flour (not self-rising)
•1 1/2 teaspoons baking soda
•3/4 teaspoon baking powder
•3/4 teaspoon salt
•1 teaspoon ground cinnamon
•1 1/2 sticks unsalted butter, softened
•1 1/2 cups packed light-brown sugar
•3 large eggs
•4 very ripe large bananas, mashed (about 2 cups)
•3/4 cup buttermilk
•1/2 teaspoon pure vanilla extract
•1 cup chopped pecans (optional)
Preheat oven to 350 degrees F (175 grader C). Line standard muffin tins with paper liners. Whisk dry ingredients in a large bowl. Mix banana, buttermilk and vanilla in another bowl. Cream butter and sugar with a mixer until light and fluffy. Add eggs, 1 at a time, beating after each addition.
Reduce speed to low. Add dry ingredients to butter mixture in 3 additions, alternating with wet ingredients and ending with dry. Scrape sides of bowl. Divide batter among muffin cups, filling each 2/3 full.
Bake cupcakes until testers inserted into centers come out clean, about 15-20 minutes. Let cool in tins on wire racks.
Caramel swiss meringue buttercream
•6 egg whites
•240 grams sugar
•270 grams butter, softened
Salted butter caramel, to your liking
Pour egg whites and sugar in a clean and heat proof bowl. Put the bowl in a double boiler, the water should be simmering. Whisk the sugar end eggs constantly so they don’t curdle. The mixture should be about 65 degrees celsius, about 140-150 degrees F. If you don’t have a thermometer, just rub some mixture between your fingers. If the sugar is melted, it is done. Remove from heat, whip until white, fluffy and cool. This step can take up to 10 minutes. Start adding the butter, very slowly. Don’t worry if the mixture looks curdled and soupy, it’s easy to fix! If the buttercream is too cold, just put the bowl in a double boiler again for a few seconds and whip again. If it’s too hot, just put it in the fridge for a few minutes and whip. Add caramel to the buttercream and whip until smooth.
I'll try this weekend!!!
TACK!!!
Jävligt goda! Jag vill ha fler!
Adorable, adorable! Where did you find that cute stand? Are those sugar flowers?
Låter helt underbart!!! Men vad menas med "kola"? Dulce de leche? Måste ju pröva detta =)
Du är så duktig på att spritsa. Kan du inte lägga upp en beskrivning på hur du gör och vilka tips du har när det gäller spritsning?
Så fina!! Vad använder du för tyll?
Beautiful!!xx
Mmmm…de här måste jag bara prova. Och Frostingen verkar ju helt underbar!
Låter underbart gott
Banan cupcakes med kolakräm är ju underbart tillsammans!!
Låter så himla gott med banan och kola! dessvärre gillar inte min lillasyster banan så mycket :/ Har du något tips på någon annan sorts cupcakeas som passar till den här frostingen? 🙂
Love your cupcake so pretty, and love this recipe from Martha Stewart. Have a wonderful weekend Linda
Welcome to twitter Lindi, I wish you could add me to your following list. my account is http://www.twitter.com/Rowaida
Have a wonderful weekend
Ser riktigt gott ut. Yummie.
Mycket goda!!! Och himla fina att titta på=)
Så vackra!
You have a wonderful blog, and a wonderful tutorial! Your work is amazing, can't wait to see what you're going to do next!
Lorena – Please let me know how they turned out! Varsågod 😉
Elle Marie – Thank you! The cake stand is from Lagerhaus (http://www.lagerhaus.se/) and yes, those are indeed sugar flowers!
Klara – Den här frostingen är verkligen såå god! Med kola menas "salted caramel" som jag har recept på här på bloggen, om du kikar i detta inlägget så är det en länk till det där det står just "kola" 🙂
Erika – Tack, vad gullig du är! Kanske att det kommer en lite tutorial till! Jag använder en väldigt stor stjärntyll, och spritsar bara ett "varv" med den!
Anonym – Tyllen är en stor stjärntyll som jag köpt på werner & werner i göteborg!
Marina – Thank you!
Åsa, Linda och Sana! – Tack! Ja, de blev supergoda!
Julia – Du kan nog i princip göra vilken smak som helst till den här frostingen! Kan tänka mig att äpple smakar bra till.. och choklad likaså!
Rowaida – Thanks! I'll add you as soon as I figure out how 🙂
Yasemin – Tack så mycket! De var mycket goda faktiskt 🙂
Diana – Ja, det är ju viktigt det med!
Hovkonditorn – tack så mycket!
Valerie – Thank you, you are too sweet! Stay tuned for a dessert table…
sv: Tycker absolut du ska testa dekorfondanten, jag är helnöjd 🙂
Jag funderar på om det kan vara så att de gjort en ändring i Ballinas för jag tyckte nämligen oxå den var jättebra i början och sedan helt plötsligt så gick det knappt att få någon som var bra. Dock går det ju inte att förklara hårstrån och liknande… Jag är dock nöjd med deras flowerpaste. Där kan de hända att kanterna är lite torra och hårda men resten har varit bra 🙂
Vilken toppen blogg!!! Så roligt att du visar hur du gör dekorationerna och tårtorna, hoppas du fortsätter med det och visar ännu mer tips! Jag är väldigt dålig på amerikanska recept. Dålig på vad allt är och vad det betyder och att omvandla allt till våra mått. Baking soda…är det bikarbonat? Vad är fördelarna med att ha både bikarbonat och bakpulver? Kollade upp vad buttermilk var och såg att man kan ta filmjölk istället, vad hade du och finns det annars att köpa buttermilk?
Som sagt, väldigt fin blogg och vackra tårtor! /Anne
Hej Anne! Tack så mycket, kul att du gillar min blogg! Jag förstår att det är lite svårt, vill du göra det enklare så se om du kan hitta amerikanska måttsatser! Jag tror det finns bl.a. på Lagerhaus.
Baking soda är precis som du säger bikarbonat. När ett recept innehåller en sur ingrediens (t.ex. filmjölk, kakao eller citron) så kan man byta ut en del av bakpulvret mot bikarbonat eftersom bikarbonat reagerar ihop med "sura" ingredienser. (1 tsk bikarbonat motsvarar ungefär 2 tsk bakpulver) Anledningen till att man inte byter ut allt är att det kan påverka smaken. Just recept med filmjölk tenderar att innehålla bikarbonat!
Vad gäller buttermilk så är det i princip filmjölk, så kör på det! Jag gör det och det fungerar utmärkt!
Tack så hemskt mycket igen 🙂
/Linda
Just came across your beautifully delicious blog! So much goodness to see! xoxo
så otroligt vackert spritsat! de ser verkligen helt gudomliga ut 😀
The frosting looks AMAZING
I love the frosting
Claire M.
Yumm…I am jumping up and down with excitement right now. These look delish AND I just happen to have a bunch of ripe nanners at home that are begging to become cupcakes! 🙂
xx Cat brideblu
Wow these look super yummy. I'll definitely have to try this out!
Sarah
x
http://dollydotgirl.blogspot.com
Hello Linda,
I only want say you that today I wrote about your blog in mine, I expect you like it!
♡ Very beautiful!!!!
kisses from your follower ♡
http://www.welovefur.blogspot.com
http://littlesable.tumblr.com/
With love Little Sable
Thanks for sharing the recipe 😉
Hej!
Hoppas du har tid att svara på en till fråga =) Försökte mig på frostingen precis, men den blev inte alls bra. Marängen i sig blev jättefin, men efter att ha tillsatt smör och sen kola så blev den grynig och alldeles för lös. Blev inge bättre av att den fick stå kallt heller. Har du någon aning om vad som gick på tok?
These are absolutely beautiful!
Thaaaank you…They are simply wonderful… I tried your recipe (I only modified a bit the caramel frosting) and everybody liked them so much…:) I uploaded the recipe and photos here:
http://sevillaneando.wordpress.com/2012/03/02/cupcakes-de-platano-con-caramelo/
Lucía
I haven't decided yet, what I like more – your recipies or the pics….yammm…
Absolutely lovely! Thanks for sharing…
Kiitos paljon tästä!
How much would it be in grams or cups for a stick of butter?
Just slightly less than 2 1/2 sticks!
I just made the swiss meringue buttercream from this recipe, following the steps carefully. After eating it with a tried-and-tested sponge, I am feeling so sick, almost to the point of vomiting. Thanks goodness I tried it before buying her book, as hardly any of its recipes isn't made with some sort of buttercream or buttery frosting (apart from the already existing butter within the sponge). Absolutely sickening, literally.
Delte this comment if you want to. It's to let you know that your baking is not of good quality, let alone healthy.
Well, maybe you should also stand up for your opinions and write your name to begin with? Obviously you should stick to another kind of frosting if you don't like smbc. And no, baking in general isn't healthy.