Välkomna åter för nästa turtorial! Idag ska jag visa hur man tillverkar de enkla blommorna eller volangerna som är på min frilly cake. De fungerar utmärkt som nejlikor!
Welcome back! Today I’m going to show you how to make the simple flowers or ruffles from the frilly cake. These ruffles also work well as carnations!
Här är ungefär vad vi kommer använda (minus ätbart lim). Både sugarpaste och flowerpaste fungerar bra. På tårtan använde jag flowerpaste, vilket jag nog föredrar framför sugarpaste. I den här guiden använder jag dock sugarpaste.
Here’s what we’ll need, except the edible glue. Both fondant and gum paste work well, but I prefer gum paste which is what I used on the actual cake. In this tutorial I’m using fondant.
Knåda och färga sugarpasten.
Knead and color the fondant.
Kavla ut sugarpasten med en kavel.
Roll out with a rolling pin.
Använd en rund utstickare, vilken storlek som helst går bra. Ju mindre utstickare desto mindre blommor och ju större utstickare desto större blommor, och så vidare.
Use a round cutter of any size. A small cutter makes small flowers and a large cutter makes big flowers, and so on.
“Frilla” kanterna med skaftet på en pensel genom att försiktigt rulla den fram och tillbaka över sugarpasten. Gör detta runt om hela.
Frill the edges using the back of a brush. Gently roll it back and forth to create the frill effect. Do this all the way around.
Vik eller tryck ihop sugarpasten från mitten så att kanterna lägger sig lite hur som helst.
Press or “scrunch” the piece of fondant together from the middle to form a flower.
Lorena Torres says
Oh, it's sooo sweet!!
I'll try next week!!
Are you planing to come to Stockholm for a course?
If you want it can be in my home, I have a big kitchen and much space to look at you! 🙂
Indrė says
Maybe you have good recipe of sugar paste? Bcz it's not available to buy where I live.
Lina - krafla says
Jag gillar verkligen att du börjat göra tutorials! fortsätt med det! 😀
Kenni says
This is a wonderful tutorial! Thank you for posting!
Tove says
Tack för fina beskrivningar! Få se om mitt korta tålamod nånsin kommer att räcka till att göra nåt liknande. 😉 Väldigt vacker var din tårta i alla fall!
spontaneous-euphoria says
thank you SO much for posting this!!
cant wait to try it out 🙂
Evelina says
Tänk att det kan vara så enkelt att göra någonting så snyggt!! Tusen tack för dina beskrivningar! Detta ska provas!
linda says
Tack Tove! Ja, det kräver lite tålamod men man får tänka på slutresultatet! Och man behöver ju inte heller göra en jättetårta kanske…
spontaneous-euphoria – Hope you like it 🙂
Evelina – Det var så lite! De här blommorna är faktiskt riktigt lätta att göra och väldigt användbara!
Rowaida says
Hi Linda, thank you for the tutorial! hope will see you soon on twitter
Anonymous says
I'm excited to try this!! The photos are great and make it very easy to understand. You're a good teacher!
Sophie says
this is amazing! that cake looks so so good! x
linda says
Sorry for not answering all comments! There was some trouble with blogger and this post was removed for a while, so the first questions must have disappeared.
Lorena – Hehe, thanks! Not planning any courses yet, but maybe sometime in the future? Then you'll have to come!
Indré – Unfortunately I don't have a good recipe! Try searching for "fondant recipe" or something similar on google.
Lina – Jag ska göra mitt bästa 😉
Kenni – Thanks! I'm glad you like it!
Thank you for the comments! You are all so sweet!
sofia says
hej,
skrev om din blogg och länkade. hoppas det är okej…
kram
/sofia
mavele says
Great tutorial, wondefull photos, excellent blog!! I looove your style!!
Claire M. says
Very helpful post I will try this soon. I love the bank cupcakes too
Claire M.
Tania Tangri says
Thanks much for putting up this tutorial. I recently tried it for my anniversary cake. Loved it.. My flowers are not as pretty and perfect as yours though.. you are too good.
Thanks for sharing.
http://turtlecraftygirl.blogspot.com/2011/06/celebrating-6th-wedding-anniversary.html
ernie khusry says
omigod…. awesome photo! they look yummy… clever! love it…love it… love it! i'm your fan now… gonna try this ruffle cake soon… can i post it on my blog??? xoxo
Carolyn Warlow says
Wow, so so beautiful, thanks for tutorial. Will be giving these a go for my mothers 60th cake! You're very talented x
Anonymous says
Good pοѕt! We are linkіng to this particularlу
great аrticle οn οur
websitе. Keeρ up the gοoԁ ωriting.
Also visit my sіte: cccam line
my webpage > buy cardsharing