Scroll down for English recipe and text!
Jag vill tacka så hemskt mycket för alla fina kommentarer och allt stöd från er. Det känns otroligt kul att höra att ni är så många som längtar efter boken!
Tänkte bara lägga upp ett blogginlägg så ni vet att jag inte är helt borta! Jag finns fortfarande här men har inte mycket tid för att blogga.
Häromdagen var jag och min vän Emma ute och plockade mängder med björnbär. Det var välbehövligt eftersom jag knappt är ute nuförtiden. Just nu spenderar jag den största delen av min tid (förutom på jobbet) i köket, bakom kameran eller framför datorn. Man blir lite trött i ögonen och huvudet om man säger så.
Förresten har jag sagt att jag har en ny kamera? Det har jag iallafall! En Canon eos 5D mark II för att vara exakt. Vilken kamera! Bästa köpet någonsin.
Hursomhelst, nästa gång jag gör det här receptet kommer jag nog göra det med hallon istället, eller kanske blåbär för jag inbillar mig att det skulle ge mer smak. Björnbär smakar ju inte jättemycket enligt mig. Tanken var att jag skulle göra en cream cheese frosting med björnbär, men den skar sig så jag gav upp och slängde den i soporna. Istället gjorde jag swiss meringue buttercream. Smbc gör mig aldrig besviken!
Klicka på bilderna för att förstora dem
In English:
I just want to thank you all for being so nice and supportive. I’m happy to hear so many of you are looking forward to the book!
I thought I’d better post something here to let you know I’m not completely gone! I’m still here, but I barely have time to bake for the blog.
The other day my friend Emma and I went out to pick some blackberries. We ended up picking a lot. I badly needed to get out since I spend most of my time in the kitchen (note: NOT making healthy food.. oh, how I crave salt), behind the camera or in front of the computer. My eyes are tired to say the least. And my head for that matter.
By the way, did I tell you I got a new camera? Well, I do! A Canon eos 5d mark II to be precise. Best buy ever!
Anyway, next time I make this recipe I will be using raspberries or blueberries because I imagine that will give them more taste. First I made cream cheese frosting, but it curdled so I threw it in the garbage. Instead I made some swiss meringue buttercream. It never lets me down!
Blackberry cupcakes
225 g sugar
100 g butter, softened
2 large eggs
300 g all purpose flour
1 1/2 tsp baking soda
3 1/2 dl (350 ml) blackberries
2 tbsp milk
1/2 vanilla bean
Preheat oven to 175 C (350 F). Whip butter and sugar until white and fluffy. Add eggs and beat another 2-3 minutes. Mix flour and baking soda in another bowl. Set aside. Mash blackberries and add them and flour in additions to the butter mixture. Scrape vanilla seeds out of bean and mix until batter is smooth. Divide evenly between 12 cupcake cases and bake for about 20 minutes (check after 17).
Vanilla buttercream
Recipe available here
Blackberry sauce
100 g blackberries
1 tbsp sugar (add to taste)
Put blackberries and sugar in a saucepan. Mash berries and let come to a boil. Strain to get rid of seeds (optional). Let cool. Spoon over frosted cupcakes.
These cupcakes look terrific, take for sure I will try myself!! I'd like to know more about this book you speak about!!!! If it is as good as your blog I'm sure you'll be very successful with it.
Silvia
Cupcakesbysilvia.blogspot.com
They are beautiful, I love freshly picked blackberries, sure they are delicious ..
Jättefina cupcakes!
The cupcakes look yummy!
I LOVE your photography, the moodiness of the dark backgrounds, your styling…perfect!
And how awesome that you got a Canon 5D, I dream about that camera!One day… 🙂
Så fina bilder och så bra recept! Love love love din blogg! It's fab! Har du tips på hur man får sina bilder så bra, dina är nästan överexponerade på ngt sätt, fast ändå bra!! Hur gör man?? Tips emottages tacksamt!
kram och lycka till med boken!
Läckert! Ser väldigt gott ut och underbara blider som alltid! :o)
Ser supergott ut
Love your pictures; these cupcakes look delicious!
Vilket fantastiskt recept. Så gott det ser ut när såsen rinner ner i frostingkanterna. Detta måste jag bara testa!
Vilka otroligt vackra cupcakes.
these look great and i love the pics!!
Gorgeous as always! I love your photos and recipes!
Stort tack för en mycket inspirerande blogg. Fantastiska bilder.
GORGEOUS!
m ^..^
hittade hit till din underbara blogg för nån vecka sedan och jag fullkomligt älskar den!! så sjukt fina bilder och goda recept du lägger upp 😀
tack så hemskt mycket för denna söta blogg och jag önskar dig all välgång med bokskriveriet och allt annat du håller på med 🙂
Hejhej!
Jag gillar din blogg starkt!! Sluta aldrig med detta!!
Förresten, är det du som är littleworldofrosa på instagram? Dina bilder finns uppe hos den användaren. Undrade ifall det var du eller om det är någon som snott dina underbara bilder som du egentligen ska få cred för..
Sköt om dig!!
Silvia – Thanks so much 🙂 I promise it will be an awesome book!
Krirsa – Me too 🙂
Hovkonditorn – Tack!
Marcela – Thanks! Yes, it is a fantastic camera!
Mary – Tack så hemskt mycket! Jag förstår vad du menar, man vill ju att själva objektet ska vara ok exponerat. Först och främst så vill man ju ha bra ljus, jag fotar alltid jämte ett fönster i sidoljus eller motljus beroende på vad jag vill uppnå. Jag brukar ljusa upp endel i fotobehandlingsprogram med. Jag leker endel med roliga filter! Hoppas jag kunde hjälpa på något sätt 🙂
Kram
Carina, Linda, Charlotte & Erika – Tack! Vad ni är snälla.
Kelly, tinkerbelle, Lulu, oc cottage – Thank you so much guys! 🙂
Frida – Tack söta snälla!
Anonym 1- Så kul att du hittat hit och tack så hemskt mycket för de snälla orden! De värmer!
Anonym 2 – Hehe, tack! Lovar att aldrig sluta 🙂
Det är inte jag som är littleworldofrosa nej, tack så mycket för att du gjorde mig uppmärksam på detta! Jag har kontaktat Instagram, får se vad de kan göra åt saken. Fattar inte riktigt hur det där fungerar eftersom jag inte har det själv…
Ta hand om dig du med!
Grattis till din bok! Vad spännande och roligt! Kikar in här för första gången och gillar verkligen det jag ser! Vår trädgård fullkomligt dignar av björnbär. Tack för fina tips!
Gosh!
Kan man bli mer än kär och lycklig när man hittar din blogg?!
jag tror inte det =)
Älskar själv att baka, men att se dina verk får en att känna att man har en bra bit kvar…;)
Nu kan jag bara vänta på nya inlägg och din kommande bok=) Kram
De där såg riktigt smarriga ut, så att det vattnas i munnen!!
Linda: your recipes and your photos are superb. Congrats, again! Love everything you do.
Fantastiskt fint!!
Hi Linda, beautiful post. I was away for the summer since mid June and now back settling down. I miss your blog and your tweets. Amazing posts as always. Best of luck and success with your book, I can't wait for it to come out. xo
I'm a cupcake addict and just discovered your blog. Simply beautiful!
Amazing photos….. Simply superb. I love the blackberry combination. What tip did you use for the frosting. It looks absolutely perfect.
I also cook various products of berry, but never tried to cook cap cakes. My grandmother likes to make blackberry jam, blackberry cobbler, blackberry lemonade, and many more recipes of blackberry.
Vackra bilder och absolut något jag måste baka =)
lovely cupcakes ! May I ask which lens you used for these pictures ? thank you !
Oj! Jag har aldrig gillat att baka men provade göra några cupcakes till min dotters 1-årsdag och är nu helt fast i det! Bakar nästan en laddning per dag och jag måste säga att din sida gör mig så otroligt inspirerad!
Tack för att du ger en nybörjarbakerska massor av inspiration och ideer!
Härligt med ett inlägg från dig! Tack, har saknat dina underbara bilder. Jag gillar dina körsbärs cupcake bäst, otroligt vackra i all sin enkelhet. Ser med spänning framemot din bok.
Hej! Gud vilken fin blogg du har! Jag känner för att göra alla dina recept på cupcakes för de ser så himla smarriga ut!Jag bloggar också om mat. Kolla gärna in min blogg (http://nudlardeluxe.blogspot.com/)
De ser väldigt goda och härliga ut 🙂
Wow, these cupcakes look amazingly delicious! I love the combo of white topping and dark berry-sauce!!!
I would love the swiss meringue buttercream part but it's not showing them in English. Could you add it? Thank you! I can't wait to make these!
The only thing better than Blackberries is Boysenberries and I am sure that either berry could be used. I tried to get butter creme recipe but it was small white letters on black background so if anyone can shre it that would be nice.
Amazing recipe and blog!!Thanks for sharing your recipes!!
Perhaps — put the photos back up.
I’d love to see them.
Thanks for letting me know about this problem, Laurie! I recently swithced to https and all the old links to photos needed to be manually updated 🙂 Fixed it now!